Vantaa ennen ja nyt: Grandin kulman vanha liikerakennus oli aiemmin Tikkurilan toinen keskusta – Muistatko seinäkirjoituksen "Suklaata mummoille"?

Bio Grandin liikerakennus kesällä 1978. Jussi Kautto/Vantaan kaupunginmuseo

Anu Mönkkönen

1970-luvun lopulla elokuvateatteri Bio Grandin rakennuksen kulta-ajat olivat jo takana päin.

Vuonna 1939 valmistunut funkkistyylinen liikerakennus oli ollut aiemmin Tikkurilan toinen keskusta Asematien alkupään liikerakennusten ohella. Tikkurilan Silkin tehtaat ja tehtaanmyymälä sijaitsivat vastapäätä tien toisella puolella.

Vantaan kaupunki oli vuonna 1976 ostanut huonoon kuntoon päässeen rakennuksen ja vilkkaalle paikalle Kielotien ja Kuriiritien, nykyisen Tikkurilantien risteykseen, suunniteltiin uutta rakentamista.

Rakennuksen viimeisistä vuosista tikkurilalaiset saattavat muistaa siinä myös toimineen ”Heikin kulta” kulta- ja kellosepänliikkeen sekä itäpuolen seinäkirjoituksen ”Suklaata mummoille”.

Vanha Grand purettiin syksyllä 1982. Sen paikalle valmistui vuonna 1984 uusi liikerakennus, jossa elokuvateatteri Bio Grand toimii edelleen.

Lisää valokuvia vanhasta Grandin kulmasta ja muista Vantaan ”kadonneista kaunottarista” on katsottavissa Finna-hakupalvelussa. Vantaan kaupunginmuseo tarjoaa kokoelmiensa valokuvia vapaasti käytettäväksi.

Lue museon kuvapalvelusta lisää tästä.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Lisää Vantaan historiaan liittyviä juttuja löydät täältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut