Kilterin koulussa 17 uutta koronatapausta – yläkoulu siirtyy etäopetukseen välittömästi

Kilterin koulussa on todettu lähiaikoina 34 koronatartuntaa. Arkisto/Armi Suojanen

Myyrmäen keskustassa sijaitsevassa Kilterin yläkoulussa on todettu nyt 34 koronavirustartuntaa ja koulu siirtyy maanantaista lähtien etäopetukseen. Etäopetus päättyy 20. joulukuuta, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Koulussa oli jo kahden edellisen viikon aikana todettu 17 tartuntaa ja perjantaina jatketuissa koronatesteissä on todettu vielä 17 uutta koronavirustartuntaa.

Perjantaina 4. joulukuuta otettiin oppilailta ja henkilökunnalta yhteensä 316 näytettä.

Kilterin koulussa on 550 oppilasta ja 50 opettajaa.

Koronatapaukset ovat eri luokilta ja luokka-asteilta. Suurimmalla osalla tartunnan saaneista ei ole tiedossa muuta selkeätä tartunnanlähdettä kuin koulu. Siksi epäillään, että koulussa on tapahtunut useita jatkotartuntoja.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että kaikkien todettujen tapausten lähikontaktit kartoitetaan ja asetetaan karanteeniin.

Osa Kilterin koulun oppilaista on ollut karanteenissa aikaisemmin todettujen tapausten vuoksi. Heidän seulontansa jatkuu ensi viikolla.

Huoltajille ja niille oppilaille, joita ei ole vielä testattu, toimitetaan ohjeet testeihin hakeutumisesta. Tavoitteena on järjestää erillinen testaus karanteenissa oleville tulevalla viikolla.

Vantaan kaupunki taustoittaa tiedotteessa, että tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Kirsi Valtonen suositteli Kilterin koulun kaikkien oppilaiden siirtämistä etäopetukseen 7.– 20. joulukuuta. Sen jälkeen kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske teki päätöksen etäopetukseen siirtymisestä välittömästi.

Oppilaille ja huoltajille on tiedotettu etäopetukseen siirtymisestä Wilman kautta.

Syyskauden viimeinen koulupäivä peruskouluissa on tiistaina 22. joulukuuta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut