Monikulttuurisuuden hyväksi tehty työ palkittiin – Vantaan Kulttuuriseppä-tunnustukset muita nuoria kannustavalle opiskelijalle ja pidetylle opettajalle

Vantaan Kulttuurisepät 2020 Salaado Qasim ja Mohedin Al-Aswad. Burhan Hamdon

Vantaan Kulttuuriseppä-palkinnot saivat tänä vuonna korkeakouluopiskelija Salaado Qasim ja arabian kielen opettaja Mohedin Al-Aswad. Tunnustus annetaan monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnot jaettiin itsenäisyyspäivänä Kulttuuritalo Martinuksessa.

Perusteluina mainitaan palkinnonsaajien tehneen ansiokasta työtä sen eteen, että eri taustoista tulevat lapset ja nuoret löytäisivät oppimisen ilon, menestyisivät koulussa ja opinnoissa, ja uskaltaisivat tavoitella unelmiaan.

Qasim opiskelee Helsingin yliopistossa ja tähtää valmistuttuaan opettajaksi. Hän kannustaa eri taustoista tulevia nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan ja on perustanut sitä varten Rauhan ja Hyvinvoinnin järjestön. Järjestön arvoissa painotetaan, että kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet opiskella kulttuurisesta tai uskonnollisesta taustasta riippumatta.

Al-Aswad puolestaan on työskennellyt pitkään Vantaan eri peruskouluissa arabian kielen opettajana. Hän on saanut paljon kiitosta auttavaisesta asenteestaan entisiltä ja nykyisiltä oppilailta ja heidän perheiltään.

Al-Aswad on myös toiminut lasten, heidän perheidensä ja uusien maahantulijoiden tukena erilaisissa elämän vaikeuksissa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut