Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epäily: kärjistynyt riita johti raakaan murhaan Helsingissä – poliisi: "Yritettiin tappaa jo viikko ennen"

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. Epäilty rikos tapahtui Helsingin Metsälässä, MC Apache -nimisen kerhon käyttämissä vuokratiloissa 28.–29. heinäkuuta 2020. Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla, kertoo poliisi tiedotteessaan. Epäilty henkirikos tuli ilmi, kun poliisi löysi 29. heinäkuuta muuhun rikosepäilyyn liittyvän paikanetsinnän yhteydessä 34-vuotiaan miehen ruumiin.

– Suoritetun esitutkinnan perusteella epäillään, että teon taustalla oli huumausaineisiin liittyvä, pitkän ajan kuluessa kärjistynyt riita. Asia juonsi juurensa kuluvan vuoden kevääseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi epäilee murhasta neljää miestä ja yhtä naista.

Epäillyn henkirikoksen uhri yritettiin esitutkinnan mukaan tappaa jo viikkoa ennen varsinaista murhatekoa Helsingin Kalasatamassa ampumalla. Tuolla kertaa luoti ei kuitenkaan osunut mieheen.

Poliisin tiedotteen mukaan rikoksen uhri kutsuttiin 28. heinäkuuta epäillyn rikoksen tekopaikalle. Tilassa uhria epäillään pahoinpidellyn usean henkilön voimin. Pahoinpitelyn epäillään olleen pitkäkestoista ja siinä on käytetty erilaisia astaloita ja työkaluja.

– Niiden, joiden ei epäillä osallistuneen varsinaiseen väkivallantekoon, epäillään katselleen ja kuunnelleen tekoa yrittämättä keskeyttää tekoa. Useampien henkilöiden epäillään yhdessä osallistuneen teon jälkien peittelyyn. Ruumis pyrittiin hävittämään, tila siivottiin huolellisesti ja sieltä siirrettiin pois teossa vereentyneitä vaatteita ja muita välineitä.

Poliisin murhasta epäilemät viisi henkilöä ovat edelleen todennäköisin syin vangittuna. Syyteharkintaan siirtyy myös murhatekoa edeltänyt epäilty tapon yritys. Teosta epäillään kolmea henkilöä, jotka ovat epäiltynä myös murhasta.

Epäillyn henkirikoksen aikaan paikalla olleita epäillään myös muista rikoksista, kuten törkeästä rikoksesta ilmoittamatta jättämisestä, rikoksentekijän suojelemisesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Poliisi takavarikoi tapauksen tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin ja erilaisia huumausaineita. Niiden osalta syyteharkintaan siirtyvät rikosnimikkeet ovat törkeä ampuma-aserikos sekä huumausainerikos.

Epäiltyinä eri teoista on yhteensä kolmetoista henkilöä.