Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

HSL haluaa kommentteja bussireittejä koskeviin suunnitelmiin – Näitä muutoksia on luvassa Tikkurilassa, Ylästössä, Ruskeasannassa...

Helsingin seudun liikenne (HSL) pyytää palautetta Tuusulanväylällä ja sen lähiympäristössä kulkevien bussien reitteihin suunnitelluista muutoksista.

Muutokset koskevat Vantaalla Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueita. Suunnittelussa on otettu huomioon muun muassa Aviapoliksen voimakas kasvu.

Suunnitelmat on tarkoitus löydä lukkoon alkuvuodesta 2021. Muutokset toteutetaan vaiheittain alkaen syksystä 2022.

Suunnitelmiin kuuluu uusia runkolinjoja. Uusi Linja 600 lähtee Helsingin Rautatientorilta ja kulkee Vantaalla reittiä Tammistonkatu – Kartanonkoski – Jumbo – Helsinki-Vantaan lentoasema.

Uusi runkolinja 570 puolestaan korvaa bussin 562. Se kulkee reitiä Mellunmäki – Jakomäki – Hakunila – Tikkurila – Jumbo – Aviapolis – Helsinki-Vantaan lentoasema.

Länsi-Vantaalla on luvassa muutoksia muun muassa bussin 561 reittiin. Reitti ei enää kulkisi lentoasemalle, vaan Itäkeskuksesta Malmin, Tammiston kauppatien, Jumbon, Aviapoliksen ja Kanniston kautta Kivistöön. Sen sijaan bussin 554 reittiä suunnitellaan jatkettavaksi lentoasemalle. Toinen bussin 554 päätepysäkki on Itäkeskus.

Jos suunnitelmat toteutuvat nykymuodossa, bussilla 571 pääsee jatkossa Ylästöstä aiempaa nopeammin Tikkurilaan, koska se ei enää kierrä Jumbon kautta. Myös Ylästön ja Hakaniemen väliä kulkevan bussin 614 reitti nopeutuu, koska myöskään se ei enää kulje Jumbon kautta.

Palautetta on HSL:n mukaan huomioitu jo luonnosta laadittaessa, esimerkiksi suunniteltu runkolinja 610 jätettiin vastustuksen vuoksi pois.

Muutosten yhtenä pyrkimyksenä on parantaa tyytymättömyyttä herättäneitä Ruskeasannan liityntäyhteyksiä sekä yhteyksiä Jumboon ja Tikkurilaan.

Myyrmäen ja Peijaksen väliä kulkeva bussi 574 siirtyy ajamaan Ruskeasannan läpi ja sen vuoroväli tihenee. Bussilla 574 pääsee muun muassa Ylästöstä, Leinelästä ja Ruskeasannasta Jumboon.

Bussi 576 ajaa jatkosssa Junkersintietä ja bussin 633 vuorotarjontaan tulee muutoksia, mutta reitti ei muutu.

Muutokset näkyvät myös Viertolassa. Viertolaan ei enää jatkossa pääse bussilla 611, mutta Hakaniemen ja Peijaksen välillä kulkeva bussi 623 ajaa jatkossa Viertolan kautta. Myyrmäen ja Tikkurilan välinen bussi 571 alkaa kulkea suoraan Tikkurilantietä Tikkurilan matkakeskukselle. Uusi reitti nopeuttaa matkaa muun muassa Ylästöstä Tikkurilaan.

Palautetta voi antaa linjastosuunnitelmaa esittelevällä sivustolla 16. joulukuuta asti. Sivusto löytyy osoitteesta: hsltuusulanvayla.blogspot.com/.