USU: Luottokorttivelka vähentynyt merkittävästi

Luottokorttivelka on ennätyksellisen matalalla.

Suomalaisten kotitalouksien luottokortti- ja tilivelat ovat vähentyneet korona-aikana lähes ennätyksellisen matalalle tasolle, kertoo Uutissuomalainen. Asia selviää Suomen Pankin tilastoista. Lokakuun lopussa suomalaisilla oli vakuudetonta luottokortti- ja tilivelkaa 4,22 miljardia euroa. Vielä tammikuussa, jolloin lainakanta lähti jyrkkään laskuun, velkaa oli 4,64 miljardia euroa.

– Aikaisemmin luottokortilla ostettiin isoja ostoksia, maksettiin lennot, hotellit ja majoitukset. Tänä vuonna nämä ostokset puuttuvat käytännössä kokonaan tilastoista, maksupalvelutarjoaja Netsin maajohtaja Sirpa Nordlund sanoo.

Suomalaiset ovat lyhentäneet luottokortti- ja tilivelkojaan koronavuoden aikana siis 420 miljoonalla eurolla. Luottokortti- ja tilivelkaa on viimeksi ollut nykymäärää vähemmän kesäkuussa 2013. Myös muiden kulutusluottojen kasvu on pysähtynyt kuluvan vuoden aikana.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut