Rekolan kanttorit päättivät laulaa puhelinlivenä jouluisia lauluja ihmisille – soivan joulukortin voi tilata vaikkapa ystävälle yllätykseksi

Rekolan kanttorit Mari-Annika Heikkilä ja Sirkku-Liisa Niemi haluavat laulaa livenä jouluisia lauluja ihmisille. Niinpä he päättivät tehdä sen puhelimitse. Rekolan seurakunta
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Ei ole mitään ihmeellistä siinä, että kanttorit soittavat ja laulavat. Mutta siinä on, että soittaminen tapahtuu puhelimella ja vastaaja saattaa olla ihminen, joka ei lainkaan tiedä kuulevansa kohta livenä lauletun joululaulun.

Rekolan seurakunnan kanttorit Sirkku-Liisa Niemi ja Mari-Annika Heikkilä tuumivat, että soiva joulukortti voisi ilahduttaa saajaansa ja pieneltä osin korvata myös sitä, että Kauneimmat joululaulut -tapahtumia ei nyt voida järjestää eikä niihin liittyvää maailman lasten hyväksi kerättyä kolehtiakaan saada perinteisin keinoin kerättyä.

Soivan joulukortin voi tilata sukulaiselle, ystävälle, työtoverille tai vaikkapa ihan vain itselleen. Tilaaminen tapahtuu tekstiviestinä ja lahjoitusmaksu, 10 euroa, maksetaan niin ikään tekstiviestinä.

Tilaustekstiviestillä kerrotaan saajan puhelinnumero ja mukaan voi lisätä oman nimensä, jos haluaa vastaanottajan saavan tietää, kuka lahjan antaa.

– Mutta voihan sekin olla aika hauskaa, että vastaanottaja saa joltain tuntemattomaksi jäävältä ystävältä tällaisen tervehdyksen, Sirkku-Liisa Niemi vinkkaa.

Laulun voi valita 21 vaihtoehdon listasta, jossa on joululaulujen lisäksi mukana virsiä. Kanttorit hoitavat puhelinkeikat ilman säestystä ja sooloina.

Mahdollinen tilausryöppykään ei hirvittäisi.

– Olemme ammattilaulajia ja tykkäämme laulaa joululauluja. Nyt kun muut laulamiset ovat jääneet niin vähälle, on kauhea lauluvaje, ja jaksamme taatusti laulaa vaikka kuinka paljon puhelimeen, Niemi nauraa.

–  Ja jos suunniteltu aika ei riitä, otamme varmaan sitten lisäpäiviä tilausten hoitamiseksi, Niemi uskoo.

Soivia joulukortteja lauletaan 18.–21. joulukuuta. Tilaukset tulisi tehdä viimeistään 17. joulukuuta.

– Mutta kun käynnistimme tämän vasta viime torstaina, niin saatamme tarvittaessa venyttää vähän tuota tilausaikarajaakin, Niemi tuumii.

Kanttori Sirkku-Liisa Niemi pitää soivaa joulukorttia hyvänä ideana jo siksi, että kiinnostus aineettomia lahjoja kohtaan on ollut viime aikoina kasvussa. –Laulun tilaaminen tekstiviestillä on hirmu helppoa, samoin lahjoitussumman maksaminen, hän rohkaisee. Rekolan seurakunta

Niemen mukaan idea syntyi, kun kanttorit eri puolilta Suomea alkoivat yhdessä pohtia erilaisia keinoja ihmisten kohtaamiseen näinä poikkeuksellisina aikoina.

– Että kaiken ei tarvitsisi olla vain siellä verkossa.

Vantaan seurakunnista Rekola on ainakin toistaiseksi ainoa soivien korttien toteuttaja. Niemi arvioi, että varmaan muutamassa maan seurakunnassa ideaa käytetään.

– Itse tiedän varmuudella, että ainakin Lahdessa ja Vihdissä tätä tehdään.

Niemen mukaan idea istuu hyvin siihenkin, että aineettomia lahjoja toivotaan nykyään paljon.

– Koronan vuoksi monet ikääntyneet ovat nyt myös yksin, hän muistuttaa.

Laululistassa on klassikoita Jouluyö juhlayöstä Kilisee kilisee kulkusiin ja Sydämeeni joulun teen -kappaleeseen.

Virsien joukossa on yksi, joka ei Niemen mukaan on aivan oma erityinen syynsä olla mukana.

– Se on meidän omalla alueellamme asuvan Seppo Suokunnaksen säveltämä Ylitse Juudean laidunten, eli virsi 34.

Suokunnas on eläkkeellä oleva pappi, professori ja virsiasiantuntija, joka on urallaan työskennellyt pappina myös Hakunilan seurakunnassa ja toiminut lukuisissa luottamustehtävissä niin valtakunnallisesti kuin Vantaalla.

Soivan joulukortin laululista ja tilausohjeet löytyvät Rekolan seurakunnan nettisivuilta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut