Vantaan kivikautisesta historiasta uutta tietoa vastajulkaistussa vuosikirjassa – "Merkittävä lisä myös koko Suomen kivikautta koskevalle tutkimukselle"

Juuri ilmestynyt Helsingin pitäjä – Vantaa 2021 ammentaa nyt pääteemanaan alueen kivikautisesta historiasta, josta kirjassa julkaistut tutkimukset paljastavat runsaasti uutta tietoa.

Ja tutkimista aikakaudessa riittää. Vantaa on ollut asuttuna noin 9 500 vuotta, mistä ajasta 6 000 vuotta on kivikautta.

Kirjan päätoimittaja, arkeologi Andreas Koivisto toteaakin uusien tietojen olevan huomattava lisä myös koko Suomen kivikautta koskevalle tutkimukselle.

– Tätä aihetta on vuosikirjaan valmisteltu vuosien ajan. Nyt aika oli kypsä sille, että sain Suomen eturivin arkeologeja ja Vantaan kivikauden tutkijoita kirjoittamaan tutkimuksistaan, Koivisto kertoo kirjaa koskevassa tiedotteessa.

Hakkilan Brunabergetin varhaisen kivikauden kaivauspaikan sekä Stenkullan kampakeraamisen ajan kaivausten tulokset tulevat kirjassa julki ensimmäistä kertaa. Lisäksi siinä kerrotaan Jokiniemen alueelta löytyneistä savi-idoleista ja niiden paljastamista uskomuksista sekä kontakteista Itämeren alueella. Tietoa on tarjolla myös Myyrmäen Jönsaksen haudoista ja kivikauden lopun uskomuksista.

Myös muuta alueen historiaa ja ilmiöitä on mukana, kuten Suuri Pohjan sota, muistoja toisesta maailmansodasta, tietoa kaupunginosien nimistä, elokuvista Voutilassa, Mårtensbyn myllystä ja Malmin hautausmaan perustamisesta.

Vuosikirja on järjestyksessä 53. Teosten kustantamiseen on saatu merkittävä lisävoima, sillä toiseksi kustantajaksi Vantaa-Seuran rinnalle on tullut Vantaan kaupungin historiatoimikunta.

25 euron hintaista kirjaa voi tilata Vantaa-Seuran tilauslomakkeen kautta http://vantaaseura.fi/tilauslomake/ ja sitä myyvät myös hyvin varustellut kirjakaupat sekä Pieni museopuoti Tikkurilan vanhalla asemalla.

Lue myös: Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"

Lisää aiheesta: Historia yllättää: Myyrmäen Paalutori on hautapaikka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut