Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odotettu ilouutinen sähköautoilla ajaville: latauspisteet löytyvät nyt Liikennetilanne-palvelusta

Sähköautojen latauspisteet ovat nyt nähtävissä Liikennetilanne -palvelussa ja mobiilisovelluksessa.

Sähköautoilla ajavat ja sähköauton hankintaa harkitsevat ovat toivoneet keskitettyä tietoa latauspaikoista. Tietoa sähköauton latauspisteistä on ollut vaikea löytää.

Traffic Management Finland on lisännyt latauspaikat Liikennetilanne -palveluunsa.

– Olemme erittäin ilahtuneita, että voimme näyttää nyt palvelussamme sähköautojen latauspisteitä ympäri Suomea. Tästä iso kiitos Sähköautoilijat ry:lle, jonka joukkoistamalla ylläpidettävän latauskartta.fi -palvelun kautta saamme datan käyttöömme. Ja ennen kaikkea kiitos kaikille niille aktiivisille vapaaehtoisille, jotka pitävät palvelun tietoja ajan tasalla, Traffic Management Finlandin kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen sanoo tiedotteessa.

Sähköautoilun suosio kasvaa jatkuvasti. Sähköautojen myynti saa vauhtia ensi vuonna, kun sähköisten työsuhdeautojen verokäytännöt muuttuvat.

– Olemme aktiivisesti hakeneet uusia kanavia levittää sähköautoiluun liittyvää tietoisuutta. Siksi on erityisen hienoa, että saamme sähköautojen latauspaikat näin kattavasti Traffic Management Finlandin kautta laajasti jakeluun, toteaa Kirsi Immonen Sähköautoilijat ry:stä.

Teknologiateollisuuden sähköisen liikenteen tilaston mukaan sähköautokanta on kasvanut viimeisen vuoden aikana 91 prosenttia. Syksyllä sähköautoja oli liki 48 000, joista valtaosa on ladattavia hybridejä. Täyssähköautoja on alle 8 000.

Liikennetilanne -palvelusta voi myös tarkistaa ajokelin, mahdolliset häiriöt, tietyöt ja miten teiden kunnossapitotoimet etenevät.

Liikennetilanne-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play Storesta tai App Storesta.