Hakunilan vanha torppa sai ikkunoihin joulusomistuksen – saman tekijän kädenjälki näkyy myös Stockan kuuluisassa jouluikkunassa

Skomarsin torppa sijaitsee Hakunilan ostarin vieressä. Ulla Mertalehto
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Sisällä ei voi koronavirustilanteen vuoksi kokoontua, joten pitää ideoida jotain muuta kivaa. Siitä käynnistyi pohdinta, jonka lopputulosta voi ihailla Skomarsin torpan ikkunoissa Hakunilassa.

Torpassa on nyt neljä jouluikkunaa, joissa näkyvät siiliemo poikasineen, kettu, puput ja linnut. Ikkunat toteutti taiteilija, somistaja Ulla Mertalehto apunaan yhteisötyöntekijä Salli Allén.

Vantaalainen Mertalehto on joulusomistusten supertaituri. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että hän teki huopaeläinhahmoja tavaratalo Stockmannin kuuluisaan jouluikkunaan Helsingin keskustaan 2017. Samoja eläimiä ja Mertalehdon tontut ovat seikkailleet jouluikkunassa sen jälkeenkin.

Tänä vuonna Mertalehto teki tavaratalon jouluiseen näyteikkunaan pianoa soittavan Tuomas Kantelisen, joka sävelsi musiikin jouluikkunoihin.

– Se on ensimmäinen näköishahmoni! Mertalehto paljastaa.

Hän on myös somistanut tänä vuonna Tampereen ja Turun Stockmannien jouluikkunat.

Tuomas Kantelinen on ensimmäinen näköishahmoni!

Skormarsin torpan jouluikkunat ovat vantaalaisen Ulla Mertalehdon käsialaa. Hän tehnyt myös huopanuken säveltäjä Tuomas Kantelisesta Stockmannin jouluikkunaan tänä vuonna. Ulla Mertalehto

Hakunilan ikkunoissa ei ole Mertalehdon huopaeläimiä, koska hän ei ehtinyt tehdä niitä. Niiden sijaan hän hankki tuttavalta kertaalleen somistuksena käytettyjä pehmoeläimiä.

Rekolassa asuva Mertalehto on jo ehtinyt saada kivaa palautetta Skomarsin jouluikkunoista. Niitä ovat käyneet ihailemassa lapset ja aikuiset.

– Siitä tuli niin hyvä mieli.

Ulla Mertalehto tunnustaa olevansa jouluihminen. Hänen Rekolan-kotinsa keittiössä on tunnelmallinen asetelma. Ulla Mertalehto

Hakunilan asukastila on toiminut syksystä lähtien Skomarsin torpassa (Ratsumiehenpolku 1), mutta koronatilanteen vuoksi tilaa ei ole voitu ottaa käyttöön. Asukastilan suunnittelema joulutapahtuma ja muut käyttövuorotkin on jouduttu perumaan.

Salli Allén viestittää, että torpan jouluikkunoilla halutaan tuoda joulun tunnelmaa ja piristää Hakunilan alueella ulkona liikkuvia.

Ensin Mertalehto suunnitteli ja kuvasi metsän eläinten joulujuhla-asetelman torpan ovella.

– Somistus piti tehdä ensin asukastilan ja Street Art Vantaan joulutapahtumaa varten.

Mutta idea eläinten joulunvietosta lähti kehittymään ja eläimet päätyivät lopulta sisälle jouluikkunoihin.

Hakunilan jouluikkunoita voi käydä katsomassa loppiaiseen saakka.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut