Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksullisen pysäköinnin laajenemisesta Vantaalla ei ole vielä sanottu viimeistä sanaa, vaikka tekninen lautakunta päätti ensi vuoden maksuista joulukuun alussa. Suurta vastustusta on herättänyt parkkimaksu, jota pitäisi alkaa periä Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistoissa sekä Kuusijärvelle rakennettavalla uudella pysäköintialueella.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se käyttää otto-oikeuttaan ja ottaa teknisen lautakunnan päätöksen käsittelyynsä.

– Se pitää ottaa käsittelyyn kokonaisuudessaan, mutta muutosta haluamme urheilupuiston ja Kuusijärven osalta, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.).

Lautakunnan päätöstä muutettaneen niin, että kaikkien urheilupuistojen ja Kuusijärven uudet parkkipaikat säilyvät maksuttomina. Muihin kohtiin ei todennäköisesti puututa, sillä talousarvioneuvotteluissa on sovittu eri hallintokunnille tuottotavoitteita, joista täytyisi pitää kiinni.

Multala kertoo, että kaupunginhallitukselle tuli yllätyksenä viranhaltijoiden ehdotus muuttaa urheilupuistojen ja Kuusijärven uusi parkkipaikka maksulliseksi.

Pysäköintimaksuasiaa käsitellään kaupunginhallituksen seuraavassa kokouksessa tammikuussa.