Aurinkokiven lasten töistä syntyi virtuaalinen näyttely joulun iloksi

Vekkuli tontturivi on Emilian, 7 v, taitavaa kädenjälkeä. Kunstmatrix/ Lapset Leikkii/ Rigulio Graak

Vantaalaisen Aurinkokiven koulun oppilaiden ja päiväkotilasten jouluaiheisista taidetöistä syntyi joulunajan kuvagalleria, jonka avulla halutaan toivottaa iloista joulua koko Suomelle.

Jouluista projektia on ollut vetämässä Kivistössä asuva taiteilija Riikka Mustakallio, joka tunnetaan taitelijanimellä Rigulio Graak, ja siinä on ollut mukana myös koulun vanhempainyhdistys sekä opettajia.

Iältään 4–11-vuotiaiden taiteilijoiden töitä pääsee katselemaan virtuaalisessa taidenäyttelyssä osoitteessa www.lapsetleikkii.fi.

10-vuotias Lisbet taiteili joulukorttiinsa upean, tunnelmallisen lyhdyn. Kunstmatrix/ Lapset Leikkii/ Rigulio Graak

Aurinkokiven koulun ensimmäisen luokan opettajat myös keräsivät ekaluokkalaisilta erilaisia joulutervehdyksiä, joilla nämä halusivat toivottaa hyvää joulua. Lasten tervehdyksissä toivotetaan muun muassa: Hyvää joulua kaikille vanhuksille ja kaikille muillekin – toivottavasti teillekin tulee joulupukki, Hyvää joulua eskarilapsille ja Hyvää joulua koirille!

Lapset leikkii -sivusto on syntynyt Mustakallion ideasta saada leikki-ideoita ja myös osallistavaa tekemistä korona-ajan lapsiperheille.

Niin sanotun llsätyn todellisuuden sovellusta ja koodia 3881829 käyttämällä näytelyllä voi leikitellä lisäämällä töiden ympäristöksi vaikkapa oman olohuoneensa.

7-vuotias Fico toivottaa hyvää joulua hienolla lumiukollaan. Kunstmatrix/ Lapset Leikkii/ Rigulio Graak
Voiko joulukuusi ja talvinen maisema enää kauniimpi olla kuin 11-vuotiaan Peppi Sailavuon työssä? Kunstmatrix/ Lapset Leikkii/ Rigulio Graak

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut