Husin teho-osaston sairaanhoitaja Eija Koponen sai koronarokotteen – Suomen ensimmäiset kuusi rokotetta annettiin Helsingissä

Teho-osaston sairaanhoitaja Eija Koponen sai ensimmäisten joukossa rokotteen sunnuntaina. Rokottamassa sairaanhoitaja Carita Karttunen. Jouko Tuomas-Kettunen

Armi Suojanen

Suomen ensimmäiset koronavirusrokotteet pistettiin kuuteen Husin eri yksiköissä työskenteleviin työntekijöihin Lastensairaalan tiloissa Helsingissä sunnuntaina kello 14.

Historiallisen rokotteen saivat teho-osaston sairaanhoitajat Eija Koponen ja Marcus Norrgård sekä osastonlääkäri Benny Hellqvist, päivystyksen ylilääkäri Timo Suonsyrjä ja apulaisosastonhoitaja Kirsi Mustalammi ja keuhko-osaston sairaanhoitaja Andrea Nummi.

Tottunut rokotteiden ottaja Eija Koponen kertoo, että rokotus tuntui samalta kuin muutkin, mutta sen tärkeyden takia myös "ihanalta".

– Esimies tuli kysymään, jos haluan rokotuksen, mutta unohti mainita, että tästä tulikin tällainen mediahässäkkä, helsinkiläinen Koponen nauroi jälkeen päin toimittajien ympäröimänä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut