Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan ja Korson välisellä pyöräilyn laatureitillä torjutaan talven liukkautta normaalista poiketen, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Alkusyksynä valmistuneelta reitiltä harjataan pois jo pienet lumimäärät ja tienpinnalle levitetään biohajoavaa jäänsulatusainetta.

Pyöräilijöiden karsastamaa sepeliä käytetään laatureitillä vain silloin, kun liuos ei riitä torjumaan liukkautta. Sepeli kuitenkin poistetaan mahdollisimman pian.

Kaikkia Vantaan pyöräteitä ei pystytä käsittelemään liuoksella, koska se on sepeliä selvästi kalliimpaa ja vaatii erityiskalustoa.

Lue myös: Vantaa välttää "tappajasepeliä" – kaduille sirotellaan 15 000 tonnia hiekoitussoraa talven aikana

Vantaan tavoitteena on rakentaa korkeatasoisia pyöräilyn reittejä eli baanoja. Niiden lisäksi tehdään yhtämittaisia laadukkaita pyöräreittejä eli pyöräilyn laatureittejä tai laatukäytäviä.

Laatureitit toteutetaan jo olemassa olevaan pyörätieverkostoon muun muassa uusimalla katujen päällysteitä ja madaltamalla reunakiviä reitin varrella. Laatureittejä huolletaan talvisin erityisen hyvin.

Vantaan ensimmäiset pyöräilyn laatureitit ovat Kivistön Kvartsiraitti sekä reitti Tikkurilasta Korsoon.

Suunnitelmien mukaan vuonna 2021 valmistuu laatureitti Tikkurilasta Kivistöön ja 2022 Tikkurilasta Hakunilaan.

Lue myös: Reipas muutos terveempään suuntaan – kävely ja pyöräily kasvattivat suosiotaan Helsingin seudulla