Pyöräilyn laatureitille Tikkurilan ja Korson välille levitetään sepelin sijaan erikoisliuosta – hiekoitusta käytetään vain poikkeustilanteessa

Pyöräily ympäri vuoden on suosittua. Pyöräilyn laatureitillä Tikkurilan ja Korson välillä torjutaan liukkautta erikoisliuoksella. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tikkurilan ja Korson välisellä pyöräilyn laatureitillä torjutaan talven liukkautta normaalista poiketen, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Alkusyksynä valmistuneelta reitiltä harjataan pois jo pienet lumimäärät ja tienpinnalle levitetään biohajoavaa jäänsulatusainetta.

Pyöräilijöiden karsastamaa sepeliä käytetään laatureitillä vain silloin, kun liuos ei riitä torjumaan liukkautta. Sepeli kuitenkin poistetaan mahdollisimman pian.

Kaikkia Vantaan pyöräteitä ei pystytä käsittelemään liuoksella, koska se on sepeliä selvästi kalliimpaa ja vaatii erityiskalustoa.

Lue myös: Vantaa välttää "tappajasepeliä" – kaduille sirotellaan 15 000 tonnia hiekoitussoraa talven aikana

Vantaan tavoitteena on rakentaa korkeatasoisia pyöräilyn reittejä eli baanoja. Niiden lisäksi tehdään yhtämittaisia laadukkaita pyöräreittejä eli pyöräilyn laatureittejä tai laatukäytäviä.

Laatureitit toteutetaan jo olemassa olevaan pyörätieverkostoon muun muassa uusimalla katujen päällysteitä ja madaltamalla reunakiviä reitin varrella. Laatureittejä huolletaan talvisin erityisen hyvin.

Vantaan ensimmäiset pyöräilyn laatureitit ovat Kivistön Kvartsiraitti sekä reitti Tikkurilasta Korsoon.

Suunnitelmien mukaan vuonna 2021 valmistuu laatureitti Tikkurilasta Kivistöön ja 2022 Tikkurilasta Hakunilaan.

Lue myös: Reipas muutos terveempään suuntaan – kävely ja pyöräily kasvattivat suosiotaan Helsingin seudulla

Laatureitti Tikkurila–Korso

Pyörällä monen kaupunginosan kautta

Pyöräilyn laatureitti Tikkurilan ja Korson välille valmistui syksyllä 2020.

Sillä on mittaan noin 10 kilometriä ja se kulkee Kuninkaalan, Tikkurilan, Jokiniemen, Hiekkaharjun, Koivukylän, Asolan, Korson ja Vallinojan kaupunginosien kautta Keravalle.

Laatureitti kaduittain: Taostie, Kuninkaalantie, Tikkurilantie,

Teatteripolku, Ratatie, junaradanvarren pyörätie, Tarhurintie, Malmipellon puistoraitti, Talvikkitie, Asolanväylä, Urpiaisentie, Korppikotkanpolku, Kalmurinkäytävä ja Urpiaisentie.

Kun uusi Vernissasilta Keravanjoen yli on valmis, reitti kulkee Tikkurilassa radan vieressä Maalipolkua Teatteripolun sijaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut