Nyt on aika äänestää! Kuka valitaan Vuoden vantaalaiseksi?

Tunnustus: Vuoden vantaalainen tuo Vantaata esiin positiivisessa mielessä.

Kuka heistä on Vuoden vantaalainen? Sen päättävät lukijamme äänestämällä. Vaskivuoren kamarikuoron kuva: Marko Kalmari. Salaado Qasimin kuva: Burhan Hambon. Muut kuvat: toimitus.
Mia Lindström

Mia Lindström

Kulunut vuosi on poikkeuksellisuudestaan huolimatta tuonut esiin myös hyvän.

Lukuisat vantaalaiset ovat auttaneet lähimmäisiään ja tehneet hyviä tekoja arjessa. Myös vapaaehtoistyöntekijöitä riittää Vantaalla monessa yhdistyksessä ja seurassa.

Vantaan Sanomien lukijat pääsevät vuoden lopuksi äänestämään omaa suosikkiaan Vuoden vantaalaiseksi.

Vuoden vantaalainen voi olla paitsi arjen hyväntekijä, myös ihminen, yhteisö, yritys tai muu toimija, joka on tänä vuonna omalla toiminnallaan tehnyt Vantaata tunnetuksi ja tuonut Vantaata esiin positiivisessa mielessä.

Pyysimme lukijoita vinkkaamaan meille sopivia ehdokkaita. Tänä vuonna ehdotuksia tuli erityisen runsaasti. Kiitos niistä!

Ehdotusten joukosta toimitus valitsi viisi ehdokasta. Lisäksi Vuoden vantaalaisen äänestyksessä on mahdollisuus antaa äänensä omalle suosikilleen ehdokaslistan ulkopuolelta.

Ehdokkaat ovat:

1. Peter Puisto. Elokuvayrittäjä luotsasi vaimonsa kanssa Myyrmäessä elokuvateatteri Kino Myyriä 27 vuotta. Loppuvuodesta Puisto joutui sulkemaan teatterin, kun koronapandemia rajoituksineen teki toiminnan jatkamisen mahdottomaksi.

2. Kati Tyystjärvi. Ollut vasemmiston valtuutettuna 20 vuotta Vantaalla, mutta jättää politiikan tulevissa kuntavaaleissa. Tyystjärvellä on ollut näkyvä rooli Hakunilan suuralueen etujen puolustamisessa ja hän on kehittänyt etenkin Håkansbölen kartanon toimintaa.

Hän käyttää suuren osan vapaa-aikaansa kartanon pitämiseen auki ja tapahtumien järjestämiseen.

3. Salaado Qasim. Hakunilassa asuva ja Helsingin yliopistossa opiskeleva Qasim on monipuolinen vaikuttaja, joka on perustanut muun muassa Rauhan ja Hyvinvoinnin järjestön. Hän vastaa järjestön Mentoring for Future -hankkeesta. Se tarjoaa nuorille tietoa erilaisista uramahdollisuuksista.

Hän kannustaa omalla esimerkillään nuorisoa jatko-opiskelemaan ja kehittämään osaamistaan.

4. Ella Kanninen. Tv:stä tuttu Ella Kanninen on aurinkoinen, luonteva ja osaava toimittaja-juontaja, joka ei häpeile kertoa, että perheen kotikaupunki Suomessa on Vantaa. Italiasta Ilolaan kotiutunut Kanninen arvostaa Vantaan monipuolisuutta ja erityisesti sitä, että urbaaniudestaan huolimatta kaupungissa on myös luontoa.

5. Vaskivuoren lukion kamarikuoro. Jonna Vehmasen johtama kamarikuoro teki Jouluradiolle tilausteoksen Hoosianna-virrestä. Hoosiannasta tehtyä videota on katsottu verkon eri kanavissa yli puoli miljoonaa kertaa.

Yle valitsi Jonna Vehmasen johtaman yli 40 henkisen kuoron tänä vuonna vuoden nuorisokuoroksi.

6. Oma ehdotuksesi.

Vuoden vantaalainen

Näin annat äänesi suosikillesi

Voit äänestää suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Halutessasi voit perustella vastauksesi.

Viimeinen äänestyspäivä on 16. tammikuuta.

Tunnustus jaetaan nyt kahdeksatta kertaa. Viimeksi lukijamme äänestivät Vuoden vantaalaiseksi Vaskivuoren lukion matematiikan opettajan Clas Salosen.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut