Lauri Porralle entistä isompi rooli Vantaan Viihdeorkesterissa – aloittaa vuoden alussa taiteellisena johtajana

Lauri Porran pesti Vantaan Viihdeorkesterin taiteellisena partnerina vaihtuu taiteelliseksi johtajaksi tammikuun alussa. Jarmo Katila
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Kolme vuotta Vantaan Viihdeorkesterin taiteellisena partnerina toiminut säveltäjä-muusikko Lauri Porra ottaa yhä tanakamman otteen orkesterin taiteellisesta sisällöstä. Vuoden alusta lähtien hän vastaa sisällön suunnittelemisesta taiteellisena johtajana ja osallistuu myös orkesterin strategian kehittämiseen.

Porran kausi taiteellisena johtajana on kaksivuotinen ja sisältää option yhteen lisävuoteen. Vuonna 2011 aloittanut Nick Davies jatkaa orkesterin ylikapellimestarina.

– Vantaan Viihdeorkesteri oli ensimmäinen sinfoniaorkesteri Suomessa, joka keskittyi ohjelmistossaan muuhun kuin klassiseen musiikkiin, Porra toteaa VVO:n tiedotteessa.

– Nyt kun kaikki orkesterit tekevät säännöllisesti viihdekonsertteja, on Vantaan Viihdeorkesterin aika etsiä jälleen uusia ja rohkeita avauksia, hän linjaa tulevaa.

Porran uutta luovan otteen jälki on näkynyt jo tähänkin mennessä muun muassa toissa vuonna VVO:n 70-vuotisjuhlatapahtumassa, jossa ensiesitettiin Porran säveltämä, maailmankaikkeutta tieteeseen pohjautuen käsittelevä sinfoninen orkesteriteos Aineen ja ajan messu. Vastikään jouluaattona teoksen pääsi kuulemaan ja näkemään Yle Teemalta, jossa se esitettiin konserttitaltiointina viimevuotisilta Helsingin juhlaviikoilta.

Eri genrejä sujuvasti yhdistelevä Lauri Porra tunnetaan myös yhdestä Suomen menestyneimmistä yhtyeistä, Stratovariuksesta, jonka basistina hän on soittanut vuodesta 2005.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut