Nyt tuli THL:tä uusi annosteluohje koronarokotteeseen: Pullosta voi ottaa kuusikin annosta

Minna Harmaala

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muutti tänään ohjeistustaan koronarokotteen annostelusta sen jälkeen, kun julkisuudessa oli kerrottu koronarokotetta menneen Suomessa roskiin.

Suomessa käytössä olevan koronarokotteen myyntiluvassa ja valmisteyhteenvedossa kerrotaan, että pullossa on viisi annosta.

Kaikissa rokotepulloissa on THL:n mukaan ylimääräistä, jotta luvatut annokset saadaan varmasti otettua erilaisilla käytössä olevilla välineillä.

Pfizer/Biontechin rokotepullossa on kuitenkin tavallista enemmän ylimääräistä. Suomessa käytetyillä rokotusvälineillä on nyt myös todettu, että rokotetta jää pulloon tavallista enemmän. Rokotepullosta pystytään käytännössä antamaan kuusi täyttä annosta.

THL tiedottaakin nyt, että jos sisältö riittää, Pfizer/Biontechin mrna-rokotteen pullosta voi ottaa myös kuudennen rokoteannoksen.

– Rokotepullosta voi ottaa kuusi annosta, jos rokottaja on varma, että voi antaa täyden annoksen, sanoo THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut