Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Viime kaudella F-liigassa debytoinut Tikkurilan Tiikerit siirtyi uuteen vuoteen kolmen peräkkäisen otteluvoiton siivittämänä – "Pelillisiä eroja vuodentakaiseen oli syksyllä paljon"

Tikkurilan Tiikerit pelasi joulukuussa kolme F-liigan ottelua ja otti kaikista voiton. Sarjaohjelma toki suosi: vantaalaiset kohtasivat kahdesti kuopiolaisen Welhot, joka on peränpitäjänä. Vieraissa Tiikerit voitti 7–1, kotona 11–5. Siinä välissä kaatui EräViikingit Tapanilassa voittolaukauksilla 3–4.

Aiemmin tällä kaudella Tiikerit ei ollut onnistunut voittamaan edes kahta peliä peräkkäin. Liigadebyyttikaudellaankin, vuosi sitten, Tiikerit voitti kaksi peräkkäistä ottelua vain kerran, ja kuinka ollakaan: vuoden 2019 kahdella viimeisimmällä ottelukierroksella.

Menneen syksyn kahdestatoista ensimmäisestä liigapelistään Tiikerit voitti vain kaksi. Aivan sama saldo vantaalaisilla oli tusinan pelin jälkeen syksyllä 2019.

– Tuloksellisesti startti oli tosiaankin samanlainen, mutta pelillisiä eroja vuodentakaiseen oli paljon, näkee Tiikerien päävalmentaja Miro Mäkelä.

– Vain TPS- (10–2) ja Classic-peli (13–2) olivat sellaisia, joista oli vaikea löytää mitään positiivista. Muuten oli paljonkin hyviä hetkiä. Kauden avauksen EräViikinkejä vastaan hävisimme 0–3, mutta jos pelaisimme kymmenen peliä, voittaisimme niistä yhdeksän, Mäkelä väittää.

– Vastustajan maalivahti (Santtu Strandberg) onnistui silloin turhan hyvin.

Neljän pelatun ottelun jälkeen Tiikereistä löytyi koronatartunta.

– Se oli yksi kulminaatiopiste, Mäkelä muistelee.

– Meillä oli kauden avausvoitto alla, ja olimme lähdössä viikonlopputurneelle Ouluun ja Kuopioon. Paitsi että tiesimme pystyvämme hyvin haastamaan molemmat vastustajamme, olisi reissu ollut ryhmäytymisen kannalta tärkeä. Mutta pelit siirtyivät ja koko joukkue joutui karanteeniin. Se toi arkeen omat haasteensa, Mäkelä kertoo. Sittemmin joukkueesta löytyi toinenkin tartunta.

Syys-marraskuussa Tiikerit sai ottaa kotipeleihinsä jonkin verran yleisöä, 30. joulukuuta pelattuun Welhot-peliin ei enää yhtään. Korona on kaiken kaikkiaan sotkenut paljon Tiikerienkin arkea.

– Liigajoukkueen taustoilla on henkilöitä, jotka tekevät muun muassa huoltohommia talkoilla. He ovat päivätöissä kuten iso osa pelaajistakin. Muutaman karanteenin jälkeen työnantajat alkavat herkästi liputtaa ulos. Tilanne on haastava, päävalmentaja Mäkelä toteaa.

Paha takaisku oli myös Sveitsin Klotenista Tiikereihin siirtyneen Teemu Suomalaisen loukkaantuminen juuri ennen liigakauden alkua. Hänelle oli suunniteltu isoa ruutua, mutta alaraajavamma on pitänyt potentiaalisen tehohyökkääjän poissa tositoimista.

– Pelissä ei ole ollut mitään isoa rakenteellista ongelmaa, Miro Mäkelä sanoo.

– Olemme harjoitelleet koko ajan hyvin ja luotamme siihen, että hyvä arkitekemisen taso tuottaa tulosta. Viisikkoja olemme joutuneet sekoittamaan liikaa, mikä on ehkä ollut valmennuksen hölmöyttäkin, Mäkelä myöntää. Syyskauden myönteisimmiksi yllätyksiksi hän mainitsee 19-vuotiaat Emil Kallion ja Kalle Laakson.

– He ovat hienosti onnistuneet murtautumaan liigakentille.

Tiikerit on nyt sijalla 11. Se oli myös viime kauden sijoitus. Loppiaisena Tikkurilassa joukkue pyrkii jatkamaan voittoputkeaan kärkiryhmiin kuuluvan Esport Oilersin kustannuksella, ilman yleisöä.

– Tunnetila pitää löytää oman porukan keskuudesta. Ja onhan maailmalla pelattu paljon isompiakin pelejä tyhjille katsomoille, Mäkelä huomauttaa.

Tiikerit pelaa runkosarjan kolme viimeistä otteluaan kotona, kun Tikkurilaan tulevat helmikuussa kylään Westend Indians, Turun Palloseura ja toistaiseksi kauden kaikki ottelunsa voittanut Classic Tampereelta. Myös Indians ja TPS ovat sarjataulukon paremmalla puoliskolla.

– Indiansin voitimme marraskuussa Espoossa, ja TPS kaatui Tikkurilassa viime kauden runkosarjan päätöspelissä, Mäkelä kaivelee mukavia muistijälkiä.

Ja joskushan myös Classicin on hävittävä.

Tikkurilan urheilutalossa keskiviikkona 6.1. kello 17 F-liigan ottelu Tiikerit–Esport Oilers. Katsomoon ei oteta yleisöä.

Lue myös: Tikkurilan Tiikerit lähtee terävöitynein kynsin tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa – Neljä viime kaudella ulkomailla pelannutta pelaajaa tuovat omat mausteensa vantaalaisryhmään