Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teetitkö korjauksia tai remonttia kotona? Muista kotitalousvähennys verotuksessa – sen voi saada myös avopuoliso

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät tänä vuonna viime vuoden tasolla.

Enimmäismäärä kotitalousvähennykselle on edelleen 2 250 euroa vuonna 2020 teetetyille töille. Omavastuu on 100 euroa.

Myös tänä vuonna teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa. Maksimimäärän saa kun yritykselle maksetun laskun loppusummassa on 5 875 euroa työn osuutta. Omavastuu pysyy 100 eurossa vuodessa.

Kun työstä maksaa yritykselle, saa vähentää 40 prosenttia vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta.

Jos palkkaa työntekijän, voi vähentää 15 prosenttia maksetusta palkasta sekä palkan sivukulut.

Verohallinto muistuttaa, että kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Sitä ei saa esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista.

Kun yrittäjä lähettää laskun töistä, laskussa täytyy olla erittely. Erittelystä näkyy, mikä on työn hinta. Sen jälkeen voi hakea kotitalousvähennystä työn hinnasta.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Puolison kanssa voi siis saada vähennystä yhteensä 4 500 euroa.

Jos puolisoiden vähennys on yhteensä korkeintaan puolet tästä summasta, voi koko vähennyksen hakea vain toisen puolison verotuksessa. Silloin omavastuu maksetaan vain yhden kerran.

Jos yhden henkilön vähennyksen maksimimäärä ylittyy mutta vain toinen puolisoista hakee vähennystä, vähentää verottaja ylimenevän osan automaattisesti toisen puolison verotuksessa.

Myös avopuoliso voi saada vähennyksen. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.