Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan pulkkamäet keräävät kehuja – "Paha mäki on hyvä mäki"

Kivistössä sijaitsevan Kenraalinpuiston pulkkamäessä istuu mielipiteestään varma viisivuotias Luca. Hän tietää, millainen on hyvä pulkkamäki.

– Paha mäki on hyvä mäki, lausuu Kivistössä asuva Luca topakasti.

Pahalla mäellä Luca tarkoittaa mäkeä, joka on riittävän jyrkkä ja jossa riittää vauhtia. Juuri sellainen "paha mäki" on Lucan mielestä Kenraalinpuistossa.

Lilian, 8, on pulkkamäessä Lucan kaverina. He molemmat ovat käyneet tänä talvena mäessä jo monta kertaa, niin Vantaalla kuin myös muun muassa Paloheinässä Helsingissä.

– Hyvä mäki on jäinen, pohtii Lilian.

Lucan äidin kanssa mäkeen tullutta kaksikkoa ei haittaa, vaikka Kenraalinpuistossa riittää väkeä ja laskuvuoroa saa hetken odottaa.

Vantaan pulkkamäkien sijainnin kertova kartta löytyy täältä. Kartta on jutun lopussa.

Martinlaaksossa asuva Kasperi Kilpiä, 6, tuli Kenraalinpuistoon äitinsä kanssa. Äiti Paula Tiainen kertoo, että he löysivät pulkkamäen nettiä selaamalla.

– Muutimme Vantaalle elokuussa Savonlinnasta. Emme vielä tunne Vantaata. Tämä mäki vaikuttaa hyvältä.

Kasperi on samaa mieltä Lucan kanssa siitä, että hyvä mäki on sellainen, jossa saa hyvät vauhdit.

– Olemme käyneet myös Variston pulkkamäessä. Sekin on hyvä, Tiainen sanoo.

Itä-Vantaalla lasketaan muun muassa Matarinmäessä.

Nella, 11, on käynyt pulkkamäessä kuluvana talvena muutaman kerran. Matarinmäki on hyvin suosittu ja tiistaina siellä oli Nellan mielestä jo liian paljon porukkaa. Hän tyytyi siksi laskemaan pikkumäestä, joita on ison pulkkamäen reunoilla.

Iso mäki on lumen tampaannuttua hyvin jäinen ja paikoitellen nurmi tunkee lumen lävitse.pulk

Matarinmäestä löytyy myös todellinen vaaranpaikka. Mäen laidassa on autoja pysäköitynä ja autojen taakse jää rautaportilla suljettu mäki. Kuvauspäivänä muutama lapsi laski suljettua mäkeä suoraan pysäköintynä olevien autojen taakse.

Lue myös pulkkamäkijuttu parin vuoden takaa:

Möskäri on lukijoiden suosikkimäki – katso Vantaan pulkkamäet kartasta!