Maailmalla hämmentänyt monoliitti ilmestyi Nurmijärvelle – mystinen yhteys Suomen muihin monoliitteihin

Kirkkotien varteen Nurmijärvelle ilmestynyt monoliitti on noin 2,5 metriä korkea ja 30 senttimetriä leveä. Lukijan kuva / Marika Mäntyniemi

Riikka Laine

Nurmijärvellä on tänään ihmetelty Kirkkotien hiekkatien varteen ilmestynyttä kiiltävää ja virtaviivaista monoliittia.

Vastaavia harmaita metallipaaluja on viime viikkoina ilmestynyt kuin tyhjästä eri puolille maailmaa.

Suomessa ensimmäiset monoliittihavainnot tehtiin joulukuussa Savonlinnassa, Virroilla ja Riihimäellä. Nurmijärvelle ilmestynyt noin 2,5 metriä korkea ja 30 senttiä leveä monoliitti on tiettävästi Suomen neljäs.

Ensimmäiset havainnot Nurmijärven monoliitista tehtiin loppiaisaamuna.

Siitä ei ole tietoa, miten ja mistä monoliitti on Kirkkotien ja Järventaustantien risteyksen tuntumaan ilmestynyt, mutta vielä tiistaina illalla monoliittia ei paikalla ollut.

Myös paikan valinta on mietityttänyt paikallisia, mutta nurmijärveläinen Jouko Harjunpää havaitsi keskiviikkona Suomen monoliittihavaintoja kartalta tutkiessaan, että Nurmijärven, Savonlinnan ja Virtojen havaintopaikat muodostavat kartalla miltei tasasivuisen kolmion.

Monoliitteja on havaittu viime viikkoina useita eri puolilla maailmaa. Myöskin Yhdysvaltojen Utahista löytyneen maailman tiettävästi ensimmäisen monoliitin pystyttäjä ja tarina on jäänyt mysteeriksi, mutta osa monoliittien pystyttäjistä on ilmoittanut itsestään.

Nurmijärven monoliitti on osoittanut jo lyhyessä ajassa, että oli tarina mikä tahansa, niin metallipaalu herättää kiinnostusta, sillä sitä on käyty ihmettelemässä päivän aikana runsaasti – välillä väkeä on ollut paikalla jopa ruuhkaksi asti.

Paikalle on kiirehditty varmasti myös siksi, että monoliitit ovat myös tupanneet häviämään paikoiltaan yhtä mystisesti kuin ne ovat sinne ilmestyneet.

Suomen ensimmäinenkin monoliitti Savonlinnan Kyrönniemen kalliolla ehti olla paikalla vain reilun viikon, kunnes se katosi jäljettömiin.

Päivitetty 7.1. klo 18:14: Lisätty tieto Riihimäen monoliitista.

Kunnanjohtajakin toivoo Nurmijärven monoliitin tarinan selviävän – suuria kampanjoita ei suunnitteilla

Aiheeseen liittyvää

  1. Kunnanjohtajakin toivoo Nurmijärven monoliitin tarinan selviävän – suuria kampanjoita ei suunnitteilla
    7.1.2021 18:30

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut