Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajalennot keskeytetään myös Irlannista ja Etelä-Afrikasta – uusi virusmuunnos voi aiheuttaa nopeasti leviävän epidemian

Suomeen saapuvien matkustajalentojen keskeytys laajenee koskemaan Ison-Britannian lisäksi Irlantia ja Etelä-Afrikkaa ensi maanantaista lähtien.

Tarkoitus on ehkäistä uusien covid-19 -virusmuunnosten leviäminen maahan.

Euroopan tautien valvonnan ja ehkäisyn keskuksen riskinarvion mukaan Iso-Britanniassa havaittu uusi covid-19 -muunnos leviää selvästi nopeammin kuin koronaviruksen aiemmat alatyypit.

Uusi virusmuunnos voi yleistyessään aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian ja vakavasti vaarantaa terveydenhuollon kantokyvyn.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n esityksestä liikenne- ja viestintävirasto Traficom keskeyttää Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneestä kuningaskunnasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta Suomeen saapuvan matkustajalentoliikenteen viikoksi alkaen 11. tammikuuta. Keskeytys jatkuu 18.1. asti.

Päätös ei koske ylilentoja, teknisiä välilaskuja, siirtolentoja omalla miehistöllä, valtionilmailua, sairaankuljetuslentoja, eikä myöskään rahtilentoja.

Myös Etelä-Afrikasta saapuneella matkustajalla on todettu hieman erityyppinen virusmuunnos, joka sekin voi levitä aiempaa nopeammin.

Vastaavia matkustukseen liittyviä tautitapauksia on todettu useissa eri maissa. Useat maat ovat rajoittaneet matkustusta ja matkustajalentoliikennettä maihin, joissa virusmuunnoksia on esiintynyt laajasti.