Vantaan aikuisopistossa riittänyt aikatauluaskartelua – "Lukuvuosi on ollut meillä aika työteliäs"

Nyt kannattaa tarkkailla sähköpostiaan ja puhelinta, jos oma nimi on jonkin Vantaan aikuisopistolla lähiaikoina järjestettävän kurssin osallistujalistassa.

Tammikuun loppuun näillä näkymin jatkuvien koronarajoitusten vuoksi osa kursseista joudutaan rehtori Petri Vahteran mukaan siirtämään alkavaksi helmikuun alussa.

– Ja joitakin kursseja joudutaan aikatauluongelmien takia valitettavasti kokonaan perumaan, mutta onneksi niitä on kaiken kaikkiaan hyvin vähän, hän toteaa.

– Osa kursseista oli puolestaan jo lähtökohtaisesti suunniteltu sellaisiksi, että niissä siirrytään etäkäytäntöön, jos tilanne pysyy tällaisena. Tällä viikolla ilmoiteltiinkin jo maanantaista alkaen niille osallistujille joiden kurssi etään siirtyy.

Vahteran mukaan suunnitelmat ja ratkaisut siirroista joudutaan jokaisen kurssin kohdalla tekemään erikseen, jonka vuoksi opisto päätti tiedottaa kaikille ilmoittautuneille ihan kurssikohtaisesti, mitä hänen opinnoilleen tapahtuu sekä milloin kokoontumiset alkavat ja missä muodossa.

– Ennen kurssin alkamista ollaan yhteydessä jokaiseen, ellei kyseessä ole kurssi, joka alun alkaenkin olisi ollut etäopetuskurssi. Nehän lähtevät käyntiin ihan normaalisti. Niitä koskevista etäohjeista ollaan kuitenkin yhteydessä osallistujiin ennen kurssin käynnistymistä.

Yhteydenotot tapahtuvat joko sähköpostitse tai tekstiviesteinä sen mukaan, minkä yhteystiedon kurssilainen on opistolle antanut.

– Nyt kun rajoitukset koskevat koko tammikuuta, kurssien tilannetta pystytään käsittelemään vain vaiheittain. Ne kurssit, jotka olisivat alkaneet tammikuun loppupuolella, saamme käsittelyyn vasta ensi viikon jälkeen, Vahtera selvittää.

Aikuisopistossa aikataulurumba jatkuu nyt kolmatta lukukautta.

– Kuluva lukuvuosi on ollut meillä aika työteliäs, Vahtera muotoilee.

Kaikesta huolimatta kalenterivuosi ja valtionrahoituksen perusteena olevat oppitunnit on Vahteran mukaan pystytty järjestämään jotakuinkin normaalivuoden tasolla. Yli 2 000 kurssin määrästä on pudottu vain parinsadan kurssin verran.

– Opiskelijamäärä jää kyllä ainakin 20–30 prosenttia tavanomaista pienemmäksi turvaetäisyyksien vuoksi. Ja jonot kaksinkertaistuivat syksyllä.

Suunnittelijaopettajilla on hommaa riittänyt yli tarpeen ja digineuvojatkin ovat olleet täystyöllistettyjä. Opistosta kun on annettu tukea ihmisille etäkokousohjelmien käytössä niin puhelimitse, Facebookin kautta kuin live-opetuksenakin.

Lue myös: Vantaan aikuisopistolla pidetään kasvomaskipajoja – oma kangas mukaan

Katso myös: Aikuisopiston kestosuosikki yllättää – "Vetää ihmisiä jonoksi asti"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut