Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ahmalle rakennettu lumiukko maustettiin currylla Helsingissä – "Hatuksi pala peurannahkaa"

Korkeasaaren eläintarhan Pinja-ahmalla on nyt oma lumiukko, joka maustettiin currylla, kerrotaan eläintarhan Facebook-sivulla.

– Eläintenhoitaja Minna rakenteli Pinja-ahmalle oman lumiukon. Viitaksi ukko sai currymaustetta ja hatuksi palan peurannahkaa. Nahan lihoineen Pihja vei piiloon, mutta currysta se nautiskeli pitkään hieromalla, kaivelemalla ja nuuskuttelemalla, kerrotaan Facebook-sivulla.

Korkeasaari on suljettuna tämän hetken tiedon mukaan tammikuun loppuun. Lisää kuvia ahman lumiukosta löytyy Korkeasaaren Facebook-sivulta.

Lumimyräkkä rusikoi pääkaupunkiseutua sen verran huolella, että useita joukkoliikenteen vuoroja bussien, junien ja ratikoiden osalta peruttiin.

Lumimyräkästä on myös iloa: Helsingin kaupunki viestitti Twitterissä seuraavasti:

– Ja nyt sukset esiin! Latuja ajetaan eri puolilla kaupunkia sitä mukaan, kun lumikinokset kasvavat. https://ulkoliikunta.fi -palvelu kertoo missä jo Helsingissä pääsee hiihtämään.

Espoon kaupunki viestitti Twitterissä seuraavaa:

– Lunta tulee nyt paljon, muista nastakengät ja varovaisuus liikenteessä. Koska pääväylät on pidettävä auki, osa asuntokaduista voi jäädä auraamatta, mutta ne aurataan heti, kun vain pystytään. Pikaisia vastauksia aurauskysymyksiin oheisella sivulla.

Ärhäkkä lumimyräkkä sekoitti pääkaupunkiseudun liikennettä heti aamusta, onnettomuuksia tapahtui usealla suunnalla, mutta erityisesti Kehä III:lla liikkuneet autoilijat saivat tuta lumimyrskyn vaikutuksen liikenteeseen. Kehä III:lla sattui ainakin kymmenkunta liikenneonnettomuutta, myös esimerkiksi Lahdenväylällä sattui useampi onnettomuus. Aamuruuhka-ajan jälkeen tilanne liikenteessä rauhoittui aamupäivän aikana, ja Fintrafficin Liikennetilanne-palvelussa ei näkynyt enää kuin muutama kolari pk-seudulla.

Helsingin poliisi neuvoi Twitter-tilillään autoilijoita liikkuvan kuvan kanssa seuraavasti:

– Kehä l Pakila: Näin äärimmäisissä olosuhteissa oman ja muiden turvallisuuden vuoksi on pidettävä vähintään 4 sekunnin eli 80 km/h nopeudella 80 m:n turvaväli edellä kulkevaan ajoneuvoon.