Uusi Vernissasilta on jo käytössä – Tikkurilan jokirantaan odotetaan lisää oleskelupaikkoja muillekin kuin "kaljanjuojille"

Osa Tikkurilan jokirannan uudistustöistä on valmiina. Lumi on ottanut rannassa vallan, mutta lumesta pilkistävät uudet penkit ja Åvikin leikkipuistossa riittää talvellakin vipinää.

Ulkoilijat kehuvat uudistustöitä.

– Åvikin leikkipuisto ja sen ympäristö ovat siistit ja tyylikkäät, toteaa rantatiellä lenkkeilevä Mikko Keto.

Hän toivoo, että uudistustöiden edetessä rantaan tulee lisää viihtyisiä istumapaikkoja.

– Vaikka samanlaisia grillauspaikkoja kuin Kuusijärvellä on. Sellaiset houkuttelisivat rantaan perheitä, etteivät siellä viihtyisi vain kaljanjuojat, Keto pohtii.

Jokirannassa asuvat Matilda Suokas ja Besart Gashi uskovat, että Vernissan rantaan rakennettavasta terassista tulee suosittu. Uusi terassi rakennetaan osana Vernissan peruskorjausta vuosina 2022–2023.

Gashi toivoo, että jokirantaa hyödynnettäisiin paremmin virkistysalueena koko matkalla Vernissalta aina pitkälle länteen asti.

– Rannassa pitäisi olla enemmän paikkoja, joissa voisi hengailla kavereiden kanssa. Se varmasti houkuttelisi tänne ihmisiä, Gashi sanoo.

Suokas toivoo, että joen yli pääsisi jossain kohtaa Åvikin leikkipuiston ja Kielotien välisellä osuudella.

Jokiranta on tuttu ulkoilupaikka Katriina Saariselle. Hän toivoo uudistustöissä kiinnitettävän huomiota myös joen siisteyteen.

–  Joessa on muun muassa kaatuneita puita. Joku voi sanoa, että se on hyväksi kaloille, mutta se näyttää törkyiseltä.

Saarinen odottaa, että mukava kahvipaikka, Veininmylly, kunnostetaan pian osana uudistustöitä. Hän on huolissaan siitä, että Veininmylly päästetään liian huonoon kuntoon ja hävitetään.

Vantaan puistosuunnittelupäällikkö Heidi Burjam kertoo, että jokirannan uudistamisessa on meneillään Åvikin ja Vernissan välisen jokirantaosuuden suunnittelu.

Keravanjoen radan itäpuolella ylittävä kevyen liikenteen silta, Vernissasilta on jo käytössä. Sillalla ahkeroivat työmiehet kertovat viimeistelytöiden olevan vielä vaiheessa, mutta niitä jatketaan keväällä lumen sulettua.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut