Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meteorologi: "Lumisade vaan jatkuu ja jatkuu..." – sitten meno muuttuu hurjaksi hytinäksi

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela kertoo, että Uudellamaalla on satanut tänään jo paikoin 20 senttimetriä lunta.

– Lumisade vaan jatkuu ja jatkuu. Varsinkin Uudellamaalla satelee vielä keskiviikkoiltapäivään asti. Etelärannikko alkaa huomenna olemaan Suomen lumisimpia paikkoja, Korpela kuvailee.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lumensyvyydeksi on mitattu jo yli 40 senttiä, samoin on paikoin muuallakin Uudellamaalla. Lunta on satanut suurin piirtein Kokkola-Lappeenranta-linjan etelä- ja länsipuolella. Esimerkiksi Pirkanmaalla lunta ei mittausten mukaan ole satanut paljon.

– Sataneen lumimäärän mittaamisessa on omat hankaluutensa kun on kova tuuli ja lumi kinostuu.

Luvassa on siis vielä parhaimmillaan toiset parikymmentä senttiä lunta eteläisessä Suomessa, joten lumensyvyys ylittänee puoli metriä siellä täällä.

– Sää alkaa kylmenemään keskiviikkona. Uudellemaalle ennustetaan tuollaiset -10 astetta keskiviikkoiltaan mennessä, torstai-iltana voi olla jo -20 astetta ja perjantaina jopa -25 astetta, Korpela jatkaa.