Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Juttua päivitetty | Aamun liikenteessä sattui parikymmentä peltikolaria – Espoossa autot joutuivat peruuttamaan takaisin moottoritielle

Pääkaupunkiseudulla sattui poliisin mukaan aamun ja aamupäivän aikana kymmeniä tieliikenneonnettomuuksia. Aamun tilanne vaikutti liikennetiedotteiden perusteella tänään kuitenkin rauhallisemmalta kuin tiistain myräkässä.

Alkuvuoden vastaavat keskiarvot: 278, 67 ja 25.

Helsingin poliisin mukaan poliisi selvitti keskiviikkona kello 6 ja 11 välillä 11:tä lievää peltikolaria ja 20:tä muuta liikennetehtävää. Koko Uudellamaalla lieviä peltikolareita oli Helsingin poliisin twiitin mukaan 18 lievää peltikolaria ja yksi lievä loukkaantuminen. Muita liikennekeikkoja poliisilla oli Uudellamaalla aamun aikana 25.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi aamupäivällä, että liikenne oli paikoin jumissa etenkin Vantaalla ja että hinausfirmat ovat ruuhkautuneet.

Vantaalla Hanabölen rantatiellä ajautui linja-auto ojaan Ohratien risteyksen lähellä. Pelastuslaitoksen mukaan myös kolme henkilöautoa ajoi alueella ojaan. Eilen samalla tiellä ajoi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kolme linja-autoa.

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon tuli aamulla kaksi isoa liikenteeseen vaikuttanutta tilannetta. Espoossa Finnoontiellä bussi ajautui ojaan ennen kahdeksaa ja Ämmässuon rampissa auto jäi kiinni lumeen, mikä pakotti muita peruuttamaan takaisin moottoritielle.

Fintrafficin Liikennetilanne-tiedotus varoitti jo aamulla kehnosta kelistä. Myös Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa huonosta ajokelistä ja muistuttaa maltin tarpeellisuudesta liikenteessä

Eilisessä myräkässä sattui kymmeniä liikenneonnettomuuksia ympäri Uuttamaata.

Sisäministeriön pelastusosaston erityisasiantuntija Esa Kokki twiittasi tänään, että pelastuslaitokset saivat eilen koko maassa 530 hälytystä pelastustehtäviin. Näistä 151 oli liikenneonnettomuuksia ja 190 vahingontorjuntatehtäviä.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti eilen illalla sosiaalisessa mediassa, että poliisi selvitti tiistaina noin 70:tä tieltä suistumista, kolaria tai lumeen juuttunutta ajoneuvoa tai muuta liikennehaittaa aiheuttavaa tilannetta. Vakavammilta loukkaantumisilta poliisin mukaan vältyttiin.

Itä-Uudenmaan poliisi twiittasi jo puoliltapäivin eilen, että erityisesti peräänajot ihmetyttävät.

– Ei yllätä, mutta erityisesti peräänajot ihmetyttää vuodesta toiseen. Jos et näe eteesi, hidasta! Mieluummin terveenä ja hengissä perille, poliisi kirjoitti.

Pelastuslaitos muistutti myös pelastusteiden puhtaana pitämisen tärkeydestä.

Muokattu 13.1.2021 kello 9.03: Lisätty poliisin osuus, 9.13 korvattu apulaispoliisipäällikön twiitti Itä-Uudenmaan poliisin sometiedoilla ja lisätty tieto Kehä III:n onnettomuudesta. Klo 10.40 lisätty tieto Hanabölen rantatien tapauksesta. Klo 11.25: Lisätty tieto Espoon tapauksista. Klo 13.20: Kärki päivitetty ja Itä-Uudenmaan poliisin tämänpäiväinen tiedotus lisätty alkuun. Klo 14.08: Korjattu kärki: sattui kymmeniä onnettomuuksia, ja lisätty Helsingin poliisin tiedote. Klo 15.32: Lisätty Esa Kokin twiitti.