Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Oppositio vaatii Suomen omia rokotehankintoja EU-rintaman ohella

Oppositiopuolueiden mielestä Suomen tulisi nykyistä aktiivisemmin pyrkiä hankkimaan koronavirusrokotteita omin voimin EU:n yhteisen rokotehankinnan ohella, kertoo Uutissuomalainen.

Hallituspuolueissa katsotaan, ettei itsenäinen rokotteiden hankinta suoraan markkinoilta todennäköisesti nopeuttaisi rokotustahtia, koska rokotteiden tilausjonot ovat niin pitkiä.

Kannat käyvät ilmi Uutissuomalaisen eduskuntaryhmille tekemästä sähköpostikyselystä.

– Suomen olisi kannattanut hankkia riskiryhmiin kuuluville vaadittava määrä rokotteita itsenäisesti ilman EU:ta, sanoo oppositiopuolue perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Ville Tavio.

Myös kokoomuksessa katsotaan, että EU-rintaman ohella Suomen on haviteltava rokotteita myös itsenäisesti.

– Hallituksen on tehtävä kaikkensa riittävän rokotemäärän saamiseksi ja rokotekattavuuden nostamiseksi mahdollisimman nopeasti, sanoo ryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa Uutissuomalaiselle.

Tavion mielestä Suomen ei kannata maksaa etukäteen sellaisista rokotteista, joilla ei ole vielä myyntilupaa. Varaamiseen hän suhtautuu myönteisemmin.

Sarkomaa olisi valmis varaamaan tai ostamaan ennakkoon myös toistaiseksi vailla myyntilupaa olevia rokotteita.

Pääministeripuolue SDP:n ryhmäpuheenjohtajan Antti Lindtman katsoo jutussa, että Suomelle on olennaista olla mukana kaikissa EU:n yhteishankinnoissa.