Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajalentojen rajoituksia jatketaan – useita virusmuunnoksia havaittu Suomeen tulevilla matkustajilla

Suomeen saapuvien matkustajalentojen rajoitukset Iso-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta jatkuvat 25. tammikuuta asti.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom päätti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lausunnon perusteella jatkaa matkustajalentoliikenteen rajoituksia.

Päätös ei koske ylilentoja, teknisiä välilaskuja, siirtolentoja omalla miehistöllä, valtionilmailua, sairaankuljetuslentoja, eikä myöskään rahtilentoja.

THL toteaa perjantaina antamassaan lausunnossa, että aikaisemmin esiin tuoduissa perusteissa lentoliikenteen keskeytyksestä Iso-Britanniaan, Irlantiin ja Etelä-Afrikkaan ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Aiempi matkustajalentojen keskeytys koski tätä viikkoa eli 11.-18. tammikuuta. Traficom päätti siitä viime viikolla.

Aiempaa herkemmin leviävää koronaviruksen muunnosta on havaittu yhä enemmän Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Etelä-Afrikassa ja tapauksia on todettu useita Suomeen saapuneiden matkustajien joukossa.

Traficom katsoo, että vaikka terveysturvallisuuden toimia lentoasemilla onkin lisätty, muunnoksen uhkaa Suomen epidemian kiihtymiseksi ja toimien riittävyyttä uhan minimoimiseksi ei voi vielä täysin arvioida.

Valtioneuvosto käsittelee mahdollisia uusia matkustusrajoituksia ja koronavirusmuunnokseen liittyviä lisätoimia ensi viikon perjantaina.

Useat maat ovat rajoittaneet matkustusta ja matkustajalentoliikennettä maihin, joissa virusmuunnoksia on esiintynyt laajasti.