Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistössä tehdään jäätaidetta ja muistutetaan metsän tärkeydestä

Kvartsijuonenpuiston suunnalla Kivistössä voi olla sunnuntaina hiukan poikkeavaa vipinää, jos puiston lähialueella asuvan Hanna Salmen alulle panema pakkaskelien inspiroima hanke toteutuu.

– Pakkasillahan on viime vuosina rakenneltu eri puolilla jäälinnoja ja tuumin, että jonkinlaisen yhteisöllisen jäätaideteoksen voisi toteuttaa täälläkin, Salmi toteaa.

Hän on viestitellyt aikomuksesta alueen Facebook-ryhmässä. Viestin perään ilmestyneet toistasataa tykkäysten ilmausta enteilevät, että ainakin jokunen jääharkkojen jäädyttelijä on asiaan aktivoitunut.

– Jonkin verran lasten päiväkotikavereita on lähdössä mukaan ja varmaan osa naapureistakin, Salmi uumoilee ja kertoo, että hänen omat 7-vuotiaat kaksostyttönsä ovat jo inokkaasti alkaneet värjäillä ja jäädyttää vettä.

Rakennuspalikoiden valmistamisen tekniikka on perinteinen ja onnistuu sujuvasti kerrostalossakin.

– Esimerkiksi maitotölkkeihin voi laittaa vettä ja jäädyttää ne parvekkeella.

Erivärisiä jääharkkoja saa vaikkapa värjäämällä veden elintarvikevärillä. Koristukseksi mukaan voi laittaa luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä, jotka tosin tuppaavat helposti pompsahtamaan pinnalle, Salmi neuvoo.

– Sitten vain ottaa vähän vettä mukaan samoin kuin vaikka pikku ämpärin ja lapion, niin voi voi tehdä lumesta ja vedestä sohjoa laastiksi harkkojen väliin.

Se, minkälainen lopputulos syntyy, jää nähtäväksi.

– Kaikkeahan ei tarvitse tehdä sunnuntaina, vaan rakentelua voi jatkaa myöhemminkin. Näin ihmiset voivat osallistua vähän eri aikoina, mikä on turvavälienkin noudattamisen kannalta hyvä.

– Aika useinhan näistä kyllä tuntuu syntyvän jäälinnoja, Salmi nauraa

Hänen mukaansa jääluomuksen tekemiseen on tarkoitus etsiä paikka ainakin osittain puiston viereisen metsän puolelta.

– Metsän merkityksestä käytiin Facebookissa keskustelua jo aiemmin. Ajattelin jo tuolloin, että olisi kiva järjestää jonkinlainen tempaus metsän puolesta. Nyt sitten pakkaset toivat jäätaideteoksen tekemisen mieleen ja heräsi ajatus, että samalla voisi tuoda esiin myös metsän merkitystä ja sitä, että metsällä on käyttöä.

Salmi kun arvelee, että rakentamista alueelle on luvassa.

Siinä hän on oikeassa. Vireillä on kaavoitustyö, jonka pohjalta puiston viereen on tarkoitus rakentaa uusia asuntoja muutaman korttelin verran.

Yhteisöllinen jäätaidetapahtuma starttaa Kvartsijuonenpuiston liepeillä sunnuntaina 18.1. noin kello 13.30.

Kellonaikaa korjattu (aiemmin kello 13). Korjaus tehty la 16.1. kello 11.04.

Lue myös: Korsoon nousee erikoinen jäälinna – Vantaalaisäiti kutsuu kaikki halukkaat rakentamaan