Tv-legenda soimaa Vantaan tiedotuspolitiikkaa – "Ikäihmisille ei ole tullut mitään tietoa koronarokotuksista"

Miten kaupunki tiedottaa rokotusajoista? kysyy Vantaalla kuntapolitiikassakin vaikuttanut tv-persoona Jorma Pulkkinen. Eija Kvintus

Tiina Örn

Kaivokselassa asuva, pitkän uran televisiossa tehnyt Jorma Pulkkinen ei ole tyytyväinen Vantaan kaupungin tiedotuslinjaan.

– Me vantaalaiset ikäihmiset emme ole saaneet koronarokotuksista kaupungilta mitään tietoa. Emme yhtään mitään.

Yli 80-vuotias Pulkkinen kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään ja toivoo saavansa koronarokotuksen mahdollisimman pian.

– Minulla ja vaimolla on molemmilla kakkostyypin diabetes ja verenpainelääkitys. Sen lisäksi vaimollani on sepelvaltimotauti. Korona voisi olla meille kohtalokas, Pulkkinen toteaa.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtajanakin aikoinaan toiminut Pulkkinen toivoo kaupungin informoivan suoraan ikäihmisiä.

Pulkkinen on odottanut tietoa siitä, milloin rokotus on mahdollista saada ja ennen kaikkea tietoa siitä, miten rokotusajasta tullaan ilmoittamaan.

– En vieläkään tiedä, tuleeko ilmoitus kirjeitse vai soitetaanko meille vai missä rokotuksien alkamisesta ilmoitetaan, Pulkkinen sanoo närkästyneenä.

Hän on saanut rokotuksista tietoa ainoastaan lehtiä lukemalla.

–  Vantaan Sanomissa kerrottiin kaupungin tiedottavan laajasti rokotusten alkamisesta siinä vaiheessa, kun rokotukset etenevät muihin kuin hoivakodeissa asuviin ikäihmisiin.

Pulkkinen kysyy, miten tuo tiedottaminen tapahtuu ja missä rokotuksen saa.

– Onko puhelin pidettävä mukana, ettei rokotusilmoitus mene ohi? Postin kulku on epävarmaa, joten toivon kaupungin ilmoittavan, milloin kutsua on mahdollisesti odotettavissa postitse.

Lue myös: Vantaan koronarokotukset käynnistyivät – THL: Rokotukset koko maassa jatkuvat todennäköisesti koko vuoden

"Ikääntyneidenkin rokottaminen voi kestää muutaman kuukauden" – Näin koronarokotukset etenevät Hus-alueella nyt ja kevään mittaan

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut