Yli 70-vuotiaille infokirje kotiin – Kirjeessä ohjeet rokotusajan varaamiseen

Marjo Rämö

Marjo Rämö

Vantaa lähettää postitse infokirjeen koronarokotusten alkamisesta kaikille 70 vuotta täyttäneille. Kirjeessä kerrotaan muun muassa milloin ja miten rokotusajan voi varata.

Kirje postitetaan porrastetusti ikäryhmittäin. Ensimmäisenä kirjeen saavat yli 80-vuotiaat. Ensimmäiset kirjeet lähetetään tällä viikolla.

Rokotusten alkamisesta tiedotetaan myös laajasti medioissa esimerkiksi Vantaan Sanomissa. Tietoa löytyy myös osoitteesta www.vantaa.fi/koronarokotukset

Yli 70-vuotiaita on Vantaalla noin 25 000.

Osa heistä on jo odottanut tietoa rokotusjärjestelyistä: Tv-legenda soimaa Vantaan tiedotuspolitiikkaa – "Ikäihmisille ei ole tullut mitään tietoa koronarokotuksista"

Kun väestörokotukset alkavat, rokotusajan voi varata Husin sähköisen järjestelmän tai ajanvarauspuhelimen kautta.

Apotin Maisa-sovelluksen kautta aikaa ei voi varata.

Rokotusaikoja annetaan näillä näkymin viikoksi eteenpäin. Aikaa ei voi varata esimerkiksi kahden kuukauden päähän.

Ikäryhmittäin etenevien rokotusten rullaamiseksi on suotavaa, että mahdollisimman moni varaa ajan heti silloin, kun oman ikäryhmän rokottaminen alkaa, neuvoo Vantaan rokotuksista vastaava Pia Niemi-Mustonen. Rokotusajan voi kuitenkin varata myöhemminkin.

Ensimmäisen rokotusajan varaamisen yhteydessä tai ensimmäisellä rokotuskerralla varataan aika toiseen rokotukseen. Toisen rokotuskerran ajankohta riippuu saatavasta rokotteesta.

Kotihoidon asiakkaiden rokotukset käynnistetään helmikuussa heti, kun helposti kuljetettavaa Moderna-rokotetta on saatavilla. Kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse varata rokotusaikaa.

Tarkkojen rokotusaikataulujen ennalta laatimista hankaloittaa se, että tarkkaa tietoa kulloinkin käytössä olevien rokotteiden määrästä ei ole. Tällä hetkellä Vantaa ja Kerava saavat yhteensä 1 000 – 2 000 rokotetta viikossa.

Tämän viikon lopussa suurin osa koronapotilaita hoitavasta henkilökunnasta ja ikääntyneiden hoivakotien henkilöstöstä ja asukkaista ovat saaneet ensimmäisen rokotteen.

Seuraavaksi edetään ikääntyneiden rokottamiseen.

Ensi viikolla ensimmäiset hoitohenkilöstön jäsenet saavat toisen rokoteannoksen.

Hoitohenkilöstö huolehtii rokotustiedon kirjaamisesta potilastietojärjestelmään.

Vantaa ja muut kunnat odottavat vielä valtakunnallisia ohjeita rokotustodistuksiin liittyvistä käytännöistä.

Lue vielä: Vantaan koronarokotukset käynnistyivät – THL: Rokotukset koko maassa jatkuvat todennäköisesti koko vuoden

"Ikääntyneidenkin rokottaminen voi kestää muutaman kuukauden" – Näin koronarokotukset etenevät Hus-alueella nyt ja kevään mittaan

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut