Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoltomiehinä esiintyneet ryöväsivät vanhuksilta käteistä ja maksukortteja Helsingissä – tulivat asuntoihin "tarkastamaan" ilmanvaihtoa tai palovaroitinta

Huoltomiehinä esiintyneet miehet ovat ryövänneet vanhuksilta rahaa tämän viikon maanantaina ja tiistaina Helsingissä.

Helsingin poliisi tiedottaa neljästä epäillystä varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta, joissa kohteena olivat vanhukset. Rikoksista epäillyt miehet anastivat vanhuksilta käteistä tai maksukortin. Maksukorteilla nostettiin automaateista rahaa.

Tiistaina iltakuuden jälkeen Kalliossa Hämeentiellä asuvalle vanhukselle soitettiin, että huoltomies tulee vaihtamaan palovaroittimen. Asuntoon tuli kaksi huomioliiveihin ja maskeihin pukeutunutta miestä, jotka puuhasivat asunnossa ja anastivat lopuksi vanhuksen maksukortin.

Epäillyt ovat noin 30-vuotiaita, pitkiä ja hoikkia. Toisella oli beigen väriset housut ja toisella oli kädessään palovaroitin.

Maanantaina Munkkiniemen Riihitiellä asuvalle vanhukselle soitti huoltomiehenä esiintynyt mies ja ilmoitti ilmanvaihdon tarkastuksesta. Hän kysyi talon ovikoodia. Paikalle tuli kaksi pienikokoista miestä, jotka anastivat maksun yhteydessä vanhuksen maksukortin. Miehet olivat alle 165 senttimetriä pitkiä ja hoikkia. Toisella oli yllään punainen takki tai liivi. Maksukortilla nostettiin käteistä anastamisen jälkeen.

Tiistaina iltapäivällä Pihlajamäen Tiirismaantiellä asuvalle vanhukselle soitti mies, joka esittäytyi huoltomieheksi ja tiedusteli ilmastoinnin puhdistamisesta. Mies saapui asunnolle, teki jotain ilmanvaihtoventtiilille ja pyysi korttimaksua. Vanhuksella ei ollut korttia, joten hän antoi miehelle 20 euroa rasiasta, joka sisälsi käteistä rahaa. Pian asukas huomasi, että epäilty oli vienyt kaikki rasiassa olevat rahat. Mies oli noin 40-vuotias ja alle 180 senttimetriä pitkä. Hänellä oli mustat lyhyet hiukset ja mustat vaatteet.

Poliisille on ilmoitettu myös epäillystä rikoksesta viime lauantaina Vuosaaren Retkeilijänkadulla. Kaksi 30-40 -vuotiasta miestä pyysi vanhukselta päästä lataamaan puhelimiaan. Asunnossa käynnin yhteydessä miehet anastivat pankkikortin ja tunnusluvun. Pankkikortilla nostettiin käteistä rahaa automaatista. Miehet ovat tummatukkaisia ja heillä oli tummat vaatteet.

Poliisi pyytää tapauksista havaintoja tehneitä henkilöitä lähettämään tiedot sähköpostitse osoitteeseen omaisuusrikoksetrar.helsinki@poliisi.fi.

Lisäksi poliisi muistuttaa, että huoltomiehen käynnin tarkoituksen voi selvittää huoltoyhtiöstä tai isännöitsijältä. Aina kun omaan asuntoon pyrkii vieras ihminen, on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.