Pakkalan Junkkarinkaarella syttyi 23. marraskuuta kerrostaloasunnon tulipalo, jossa kuoli 1958 syntynyt mies. Talon asukkaat jouduttiin evakuoimaan yöllä ja poliisi sekä pelastuslaitos saivat tehtäväkseen tavallista pelastusoperaatiota vaativamman työn.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessa, että Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomiesten mennessä sammuttamaan paloa, asunnon väliovessa ollut lappu kertoi, että oven avaamisesta seuraisi tulipalon kiihtyminen.

Sen vuoksi asuntoon piti mennä ikkunoiden kautta nostokorin avulla. Poliisi suojasi palomiehiä nostokorissa.

Poliisi kertoo, että tulipalon sammuttamisen jälkeen asunnon välioven takaa löytyi polttopulloja. Asunnossa oli lisäksi runsaasti erilaisia palavia nesteitä ja keittiön liesituulettimen alle oli asennettu kattila, jossa oli ruokaöljyä hormipalon aiheuttamiseksi.

Taloyhtiön autotallista löytyi vielä ajoneuvo, jossa oli ajastimella varustettu palokuorma.

– Tapauksessa oli ainekset huomattavasti suurempaan tulipaloon, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä tiedotteessa ja kiittelee viranomaista sujuvaa yhteistyötä.

Tulipaloon liittyviä tapahtumia on tutkittu törkeänä tuhotyönä ja vaaran aiheuttamisena sekä kuolemansyyn selvittämisenä. Törkeä tuhotyö ja vaaran aiheuttaminen eivät etene syyteharkintaan, koska asunnon asukas kuoli tulipalossa eikä tapaukseen epäillä liittyvän muita ihmisiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut