Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistön jättiareenaan suunnitellaan nyt yli 30 000 hengen katsomoa houkuttelemaan maailman megatähtiä – tapahtumajärjestäjä: "Tällaista on pitkään odotettu Suomeen"

Hanke: Tapahtuma-areenan kustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa.

Kivistön uudesta tapahtuma-areenasta suunnitellaan alkuperäistä isompaa. Halliyhtiö Arena 3.3 haluaa rakentaa Hämeenlinnanväylän itäpuolelle, kävelymatkan päähän Kivistön asemasta jopa 32 000 katsojaa vetävän tapahtuma-areenan.

Se on tuhansia enemmän kuin ensimmäisessä suunnitelmassa. Sen katsojakattona oli 23 500, kun hallin jalkapallokenttä on tapahtumavieraiden käytössä.

Jalkapallo-otteluiden katsomoon mahtuu uudessa versiossa 17 000 katsojaa, kun se aiemmin oli 13 000. Esimerkiksi Hartwall-areenaan mahtuu enimmillään 15 000 henkeä.

Hankkeen pinta-ala on tässä vaiheessa suunnittelua noin 80 000 neliömetriä eli 10 000 neliötä alkuperäistä suurempi. Sen karkea kustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa.

Jo ensimmäisen version toteutuessa hallista olisi tullut Suomen suurin ja Pohjoismaiden kolmanneksi suurin tapahtuma-areena.

Syynä rakennuksen suurenemiseen ovat logistiset tarpeet. Arena 3.3 Oy:n hallituksen jäsen ja osakas Esa Sillanpää kertoo, että keskusteluissa suurten tapahtumajärjestäjien kanssa kävi ilmi, että hallin logistiset palvelut eivät suju ilman suurempia tiloja.

Paikalle voi tulla samaan aikaan jopa 60 rekkaa ja 10 asuntolinja-autoa .

Halliyhtiön hallituksen jäsen ja osakas Esa Sillanpää

– Paikalle voi tulla samaan aikaan jopa 60 rekkaa ja 10 asuntolinja-autoa, Sillanpää valottaa kokoluokkaa.

Ilman laajennusta konsertti- ja muut tapahtumajärjestäjät eivät olisi Sillanpään mukaan kiinnostuneet uudesta areenasta.

– Pienempi ei olisi täyttänyt heidän odotusarvojaan.

Isompaan halliin voi ajaa vähintään kuusi kuorma-autoa samaan aikaan sisään.

– Suuremmalla areenalla saadaan isoimpia kansainvälisiä esiintyjiä, joita ei ole aiemmin saatu Suomeen. Näin siitä tule toimiva ja se täyttää tapahtumajärjestäjien vaatimukset.

Kokenut tapahtumayrittäjä Peter Varoma Road Dog Oy:stä sanoo iloitsevansa Kivistön hankkeesta.

– Tällaista on pitkään odotettu Suomeen ja sillä on hyvä sijainti.

Kivistön halli mahdollistaa konserttitavaroiden siirtämisen sisään lämpimissä sisätiloissa toisin kuin esimerkiksi Hartwall-areenalla, jossa työskennellään katoksen alla ulkona.

– On erinomaista, että voi ajaa kuorma-autot sisälle aivan lavan välittömään läheisyyteen, Varoma kehuu.

Kantomatka lyhenee, kun tavaraa voi kuljettaa ramppia pitkin jopa suoraan lavalle. Se vähentää myös työvoiman tarvetta.

– Tavaraa kantamaan tarvitaan 20–30 työntekijää, Varoma kertoo.

Lue myös: Nimekkäät liikemiehet puuhaavat jättiareenaa nyt Vantaalle – "Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia"

Isompi esiintymispaikka mahdollistaa sen, että yhdellä konsertilla järjestäjät keräävät saman yleisömäärän kuin kahdella pienemmän areenan keikalla eikä heidän siten tarvitse yöpyä Suomessa toista konserttia varten.

Arena 3.3 -yhtiö hakee nyt Vantaan kaupungilta lisätilaa nykyisen tontin eteläpuolelta. Yhtiö sai ensimmäisen tonttivarauksen kaupungilta vuonna 2019.

Lue myös: Kivistön tapahtuma-areenan hotelliin 250 huonetta – majoitus- ja kokoustiloille kova kysyntä

Kun hanketta suunnitellaan suuremmaksi, se vaikuttaa aikatauluun.

– Siihen tulee noin vuoden lykkäys, Sillanpää arvioi.

Rakentamisen pitäisi alkaa 2023, jolloin valmista olisi -25.

Tapahtuma-areenan yhteyteen rakennetaan myös 250 huoneen kongressihotelli. Sillanpää huomauttaa, että areenaan tulee ravintolamaailma, jossa voi ruokailla muutoinkin kuin tapahtumien aikana.

Hankkeen rahoitus on Sillanpään mukaan hyvissä kantimissa.

– Rahoitusignaalit ovat positiivisia. Useita tahoja on tarjonnut rahoitusta.

Areenan nimeksi ei jää Arena 3.3, joka juontuu areenan vieressä kulkevasta kolmostiestä eli Hämeenlinnanväylästä ja hieman kauempana sijaitsevasta Kehä kolmosesta. Areenan nimi myydään.

Lue myös: Kivistö voi saada monitoimihallin ennen kauppakeskusta – "Lähtökohtaisesti mahdollista"

TiPS:n edustusjoukkueet muuttamassa Länsi-Vantaalle – Kivistöön suunniteltu monitoimihalli houkuttelee