Seurat tuovat nyt toimintaansa ulkojäille – Kaupunki osoitti paikat viideltä kentältä

TTK:n Ice Sympathyn tytöt harjoittelivat valmentajansa Essi Bruunin kanssa Korson ulkojääkentällä keskiviikkona. Marjo J. Rämö
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Kaupunki on osoittanut viideltä luonnonjäältä alueet jääurheiluseurojen ohjattua toimintaa varten.

Seurojen toimintaa voi vastedes olla Hiekkaharjun, Korson, Hakunilan, Myyrmäen ja Martinlaakson luonnonjäillä.

Seurojen käyttöön rajataan alueita isoilta kentiltä lumivalleilla tai muulla tavalla merkiten.

Ohjattua toimintaa ei ole osoitettu lainkaan tekojäille tai kaukaloihin.

Ice Sympathyn tytöt liukuivat Korson luonnonjäällä. Marjo J. Rämö

Liikunnansuunnittelija Katriina Sahala kaupungilta korostaa, että kyseessä ei ole maksettu käyttövuoro eikä seuroilla ole etuajo-oikeutta jään käyttöön.

Kaupungin osoittamilla paikoilla pyritään siihen, että seurat eivät käytä samoja jäitä samanaikaisesti ja jäillä olisi tilaa kaikille halukkaille ja luistelu olisi kaikille turvallista.

Jääurheiluseurat EVT, TTK, Walapais, EVU ja Kiekko-Vantaa ovat sopineet keskenään, milloin kaupungin osoittamat jääalueet ovat kunkin seuran käytössä.

Sahala kertoo, että kun koronarajoitukset sulkivat loppuvuodesta kaikki sisäliikuntapaikat, mukaanlukien jäähallit, tekojäillä oli valtavasti luistelijoita. Tekojäillä havaittiin myös jonkin verran ohjattua toimintaa.

Vasta-alkaneen luistelukauden vuoksi tekojäiden käyttäjämäärät olivat tuolloin muutenkin korkeat kun muita talviurheiluaktiviteetteja ei ollut tarjolla.

Nyt tilanne on toinen, kun kaikki ulkojäät ovat käytettävissä ja muitakin talviliikuntamahdollisuuksia on.

Valmentaja Essi Bruun harjotutti muodostelmaluistelujoukkueen tyttöjä Korson ulkojäällä. Marjo J. Rämö

Harrastustoiminnan pyörittäminen edes jollakin tavalla nähdään jo elinehtona vantaalaisseuroissa.

Rajoitusten suljettua jäähallit Tikkurilan taitoluisteluklubin luistelijoilla on ollut pääasiassa oheisharjoituksia joko yhdessä ulkona tai etäyhteyden avulla kotona.

Toiminnanjohtaja Kaisa Öfversten pelkää, että puolittainen harjoittelu vie harrastajia.

Nyt ulkojäillä harjoittelu mahdollistaa lapsia ja nuoria motivoivan lajiharjoittelun ja työllistää seuran ammattivalmentajia.

Hakunilan ja Hiekkaharjun ulkojäillä käynnistyvät myös luistelukoulut, joista seura toivoo lisää luistelijoita riveihinsä.

Luisteluharrastus tulee näkyväksi eri puolilla kaupunkia, kun Tikkurilan Taitoluisteluklubin ja Etelä-Vantaan luisteluseuran luistelijat harjoittelevat nyt ulkojäillä. Marjo J. Rämö

– Lapset ovat nauttineet luistelusta ja toistensa tapaamisesta. Se on pääasia, sanoo valmentaja Essi Bruun, joka harjoitutti Ice Sympathyn muodostelmajoukkueen tyttöjä Korson luonnonjääkentällä keskiviikkona.

Viimeksi joukkue on ollut yhdessä jäällä marraskuun lopulla.

Treenaaminen ulkona on erilaista. Opetus tapahtuu pienryhmissä, otteita ei harjoitella ja musiikkia ei ole. Yksinluistelijat eivät harjoittele vaativia hyppyjä.

Jäähalleissa harjoitteluun tottuneet Ice Sympathyn tytöt löysivät ulko-olosuhteista useita miinuksia jäähalleihin verrattuna: ulkojää on epätasaisempi, muita luistelijoita pitää varoa ja ilma on kylmempi.

Silti kaikkien mielestä luistelu ulkojäillä – isovanhempien aikaisissa harrastusolosuhteissa – on parempi vaihtoehto kuin treenit ilman luistelua.

Luistelun riemu oli läsnä, kun TTK:n muodostelmajoukkue Ice Sympathyn tytöt pääsivät taas jäälle. Marjo J. Rämö

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut