Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa patistaa menestynyttä Tikkurilan Palloseuraa pelaamaan kotiottelunsa Myyrmäessä – Toiminnanjohtaja: "On selvää, että itävantaalaiset katsojat eivät sinne liikahda"

Tikkurilan Palloseura sai Palloliitolta Kansallisen liigan lisenssin kaudelle 2021 mutta ei lupaa pelata Tikkurilan huonokuntoisella tekonurmella.

Vantaan kaupunki puolestaan passittaisi viime vuonna Åland Unitedille kakkoseksi sekä liigassa että Suomen cupissa jääneen ylpeydenaiheensa pelaamaan kaikki kotiottelunsa Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Lue myös: Kansallinen liigan kausi päättyi – TiPS-naisille hopeaa, PK-35 Vantaa seitsemäs

TiPS jäi hopealle Suomen cupissa

Naisten pääsarjan pelit näytetään Ruutu+:lla, ja myös Yle TV2 esittää tulevallakin kaudella monta liigaottelua. Myyrmäen stadion kieltämättä näyttää televisiossa paremmalta kuin Tikkurilan urheilupuisto.

– Kaupunki tietysti miettii omaa brändikuvaansa, TiPS:n toiminnanjohtaja Tapio Rostedt ymmärtää.

Vantaa on jakautunut kahtia.

Epävirallinen Manner-Suomen tuplamestari TiPS joutui jo viime kaudella pelaamaan sekä Suomen cupin finaalin että liigan viimeisen kotiottelunsa Myyrmäessä. Jälkimmäisessä TiPS kukisti HJK:n 3–0 ja varmisti SM-hopean. Länsi-Vantaalta on siis mukavia muistijälkiä.

– Mutta olisihan Myyrmäessä säännöllisesti pelaaminen takaisku seurakulttuurille ja taloudellisestikin, Rostedt sanoo.

Ilmoitettujen yleisömäärien perusteella TiPS:n kotikeskiarvo (430) oli viime vuonna Kansallisen liigan korkein, jos ei oteta lukuun uusitun Olympiastadionin ensimmäisenä yleisötapahtumana pelattua PK-35:n ja HJK:n välistä ottelua.

– On selvää, etteivät samat yleisömäärät tulisi Myyrmäessä toteutumaan. Vantaa on jakautunut kahtia, eivätkä itävantaalaiset sinne liikahda kuten eivät länsivantaalaisetkaan Tikkurilaan, Rostedt tietää.

– Peliareenan kannalta tv-kuva on varmasti mukavamman näköistä, mutta yhtä varmasti siellä on vähemmän yleisöä ja sen myötä huonompi tunnelma kuin olisi Tikkurilassa.

Mikäli koronarajoitukset jatkuvat tiukkoina läpi vuoden, menettää yleisömäärien pohdiskelu tietenkin merkityksensä. Peliareenaneuvottelut ovat vielä kesken, mutta TiPS-naisten liigakausi 2021 mitä todennäköisimmin ainakin aloitetaan ja lopetetaan Myyrmäessä.

– Pyrimme siihen, että kesällä kuitenkin pelaisimme omalla luonnonnurmellamme. Sen hyväksyy Palloliittokin, toiminnanjohtaja Rostedt korostaa.

– Katsotaan nyt, antaako Vantaan kaupunki meidän pelata Tikkurilassa vai pakottaako se meidät Myyrmäkeen.

Kansallisen liigan alustava otteluohjelma kaudelle 2021 on vastikään ollut seurakierroksella. Sarjan on tarkoitus käynnistyä huhtikuun puolivälissä.

Lisää aiheesta: Kaupunki ei innostu naisten jalkapalloilun menestyjäksi nousseen Tikkurilan Palloseuran esityksestä kotikenttänsä hallinnoinnista – "Alueen luovuttamista ulkopuoliselle taholle emme edes harkitse"

Katso myös: TiPSin naisten päävalmentaja Pauliina Miettinen muuttaisi pelisysteemiä Kansallisessa Liigassa – "En olisi ollenkaan vastaan pudotuspelejä tai jonkinlaista lopputurnausta"