Mitä on kauneus ja voiko taide olla rikollista? – Taide, elämä, filosofia -luentosarja starttaa verkkokurssina

Taiteen ulottuvuuksia tutkitaan monista näkökulmista kevään maksuttomasa Taide, elämä ja filosofia -luentosarjassa. Kuvassa yksityiskohta Delascon Marilyn-teoksesta. Arja Keränen

Kevään Taide, elämä, filosofia -luentosarja järjestetään pandemiarajoitusten vuoksi verkkokurssina. Keskiviikkona 3. helmikuuta alkavilla maksuttomilla luennoilla pohditaan muun muassa, onko kauneus taiteen päämäärä, kuka on taiteilija ja voiko taidetta arvottaa.

Luennot, joilla tarkastellaan myös taiteeseen liittyviä yhteiskunnallisia ja poliittisia näkökulmia, pitää kuvataiteen maisteri, taiteilija Ville Pellikka. Kurssilla saa, kysellä, pohtia ja kommentoida tai halutessaan seurata vain kuuntelemalla.

Luentosarjan kevään teemana on: Minun taidefilosofiani!

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen arja.keranen@vantaa.fi. Ilmoittautumisen jälkeen saa vahvistuksen ja ohjeet osallistumiseen.

Ilmoittautua voi myös luentojen jo alettua, ja mukaan pääsee, mikäli kurssilla on vielä tilaa.

Luentoja on viisi ja ne ovat aina keskiviikkoisin kello 18–19.30. Päivämäärät ovat 3. ja 17 helmikuuta sekä 3., 17. ja 31. maaliskuuta.

Ensimmäisellä luennolla keskustellaan kauneuden olemuksesta eri näkökulmista ja tarkastellaan aihetta muun muassa taidefilosofian ja eri ajattelijoiden näkemysten kautta.

Maaliskuun puolella pohditaan esimerkiksi taiteen suhdetta etiikkaan ja moraaliin ja sitä, onko taide vapaa moraalisista kahleista, vai siirrytäänkö jossain vaiheessa jo kenties vandalismin ja rikoksen alueelle.

Lisää tietoa eri luentokertojen aiheista löydät täältä.

Lue myös: Vantaalaiset löysivät pikkugallerian taideluennot – Välillä istumapaikan on saanut vain lattialta

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut