Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viistokujalla on vilinää ja Tylypahkan hahmot maistelevat taikaliemiä – Kirjastojen perinteisen Harry Potter -tapahtuman korvaa etäviikko

Koronapandemian vuoksi perinteisiä Harry Potter Booknight -tapahtumia ei järjestetä kirjastoissa, mutta pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastot tuottavat yhdessä seudun asukkaille Harry Potter -henkistä etäohjelmaa verkossa kokonaisen viikon verran 1.–6. helmikuuta.

Digitaalinen Vilinää Viistokujalla -peli avautuu verkossa maanantaina 1. kello 10 ja sitä voi pelata koko tapahtumaviikon ajan paitsi suomeksi myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Pitkin viikkoa on myös mahdollista tulostaa erilaisia kuvia väritettäväksi.

Viikon tapahtumat käynnistyvät maanantaina 1. helmikuuta kello 13 Velhon vispilät -kokkaustuokiolla ja noidankattilakakkujen valmistuksella. Tiistaina 2. helmikuuta kello 16 nähdään Tylypahkasta tuttuja hahmoja maistelemassa taikaliemiä.

Kaikenikäisten velhojen keksimien loitsujen parhaimmistoa puolestaan esitellään keskiviikkona 3. helmikuuta kello 16 ja loitsuraatia sykähdyttävin loitsu julkistetaan torstaina 4. helmikuuta livelähetyksessä.

Torstaina, virallisena Book Night -päivänä kello 18–19 järjestetään myös perinteinen S.U.P.E.R.-tietovisa.

Koko viikon ohjelma löytyy täältä.

Ohjelma julkaistaan samaan osoitteeseen myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi ja linkki kuhunkin tapahtumaan ilmestyy sivulle lähempänä tapahtuma-aikaa.

Lue myös: Tylypahkassa ei ole tietokoneita – Potterin ajattomuus lupaa edelleen pitkää ikää suosikkikirjoille

Harry Potter yhdistää somessa ja tapahtumissa – Vantaalaisnuori tarttui kirjasarjaan jo ekaluokkalaisena, nyt takana ainakin seitsemän lukukierrosta