Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Juttua päivitetty | Poliisilla oli tänään iso operaatio Espoon Rastaalassa – Epäilty ase oli kuula-ase

Poliisin suuri operaatio Espoon Rastaalassa on päättynyt, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa. Poliisin mukaan sivullisille ei aiheutunut vaaraa parituntisen tehtävän aikana.

Tilanne lähti poliisin tiedotteen mukaan liikkeelle noin kello 8.30 tulleesta ilmoituksesta, jonka mukaan kerrostalon porraskäytävässä olisi nähty mahdollisesti aseistautunut henkilö.

Poliisi tarkasti tehtävässä yhden asunnon ja otti kiinni yhden ihmisen häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Ilmoittajan näkemä ase paljastui kuula-aseeksi. Aseella ei missään vaiheessa uhattu ketään, eikä tapahtuneen johdosta epäillä rikosta.

Poliisi rajoitti liikennettä Tähtimötien läheisyydessä tehtävän ajan ja pyysi sivullisia pysymään poissa. Syynä oli poliisin ensitieto oli, että kohteessa saattaa olla ampuma-ase. Liikenteen sulkemisella turvattiin poliisin mukaan sekä sivullisia että poliiseja.

Rajoitukset purettiin hieman ennen kello 11:tä heti, kun poliisi pystyi varmistamaan, että tilanne ei aiheuta vaaraa sivullisille.

Tehtävään osallistui sekä Länsi-Uudenmaan että Helsingin poliisilaitosten yksiköitä. Tilanne alueella on poliisin mukaan jälleen normaali.

STT:n haastattelema Lehtikuvan kuvaaja kertoi paikan päältä, että katu oli suljettu liikenteeltä kummastakin päästä ja että kadun päässä oli poliiseja, joilla on luotiliivit ja kypärät. Lisäksi poliisin panssariautosta astuvalla poliisilla oli STT:n mukaan astui konepistooli.

Muokattu 29.1.2021 kello 10.23 lisätty tieto, että poliisi on juuri ilmoittanut tehtävän jatkuvan ja että se keskittyy yhden rakennuksen ympärille. Lisätty myös tieto tehtävän alun ajasta. Kello 10.46: Lisätty tieto, että poliisi pyytää sivullisia pysymään poissa. Kello 10.53: Lisätty tieto, että siviileille ei aiheudu haittaa ja aluetta avataan pian. Kello 11.12: Lisätty STT:n tiedot ja päivitetty tehtävän tähänastinen kesto. Kello 11.43: Lisätty tieto, että operaatio on ohi, ja päivitetty kauttaaltaan tiedon mukaisesti. Kello 12.06 Lisätty tarkemmat tiedot tehtävästä poliisin tiedotteen mukaan.