Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmi uusitaan kesällä – PK-35 Vantaan naisten kotiotteluista suuri osa saatu keskitettyä keväälle

Myyrmäen stadionilla ei tekonurmen uusimisen vuoksi tulevana keskikesänä pallosta taistella. Tässä PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen (oik.) ja Åland Unitedin Rosa Maria Herreros Ossorio viimekesäisessä koitoksessa. Kansallinen liiga/Kalevi Hämäläinen

Matti Hannula

Myyrmäen jalkapallostadionille vaihdetaan tulevana kesänä uusi tekonurmi. Remontin on suunniteltu alkavan kesäkuun alkupuolella ja päättyvän heinäkuun puolivälin tietämissä. Sen vuoksi Pallokerho-35 Vantaan naiset eivät voi moneen viikkoon pelata siellä Kansallisen liigan kotiottelujaan.

Liigan on suunniteltu käynnistyvän 17. huhtikuuta. Avauskierroksella PK-35 Vantaa saa vieraakseen hallitsevan mestarin, Åland Unitedin.

Tikkurilan Palloseura avaa sarjakauden helsinkiläisen PK-35:n vieraana Pihlajamäessä.

Elokuun 28. päivä päättyvän runkosarjan jälkeen on tarkoitus pelata ylä- ja alaloppusarjat, kuten aiempina vuosina on ollut tapana. Viime kaudellahan runkosarja käynnistyi koronan vuoksi vasta kesäkuussa ja jatkosarjat päätettiin suosiolla jättää pelaamatta.

Tulevankin kauden otteluohjelma saattaa toki vielä heittää häränpyllyä.

PK-35 Vantaa haluaa tietysti pelata Myyrmäen stadionilla niin monta kotipeliä kuin mahdollista. Palloliitto otti seuran toiveen kiitettävästi huomioon otteluohjelman laadinnassa.

– Pelaamme kotiotteluistamme huhti–toukokuussa kuusi. Vain kolme runkosarjapeliä jää heinäkuun lopulle ja elokuulle, kertoo PK-35 Vantaan hallituksen puheenjohtaja Samu Liski.

– Tekonurmen uusiminen oli suunniteltu tehtäväksi jo viime vuonna, mutta koronatilanne muutti suunnitelmia, hän tietää.

– Tarkempi aikataulusuunnitelma varmistui viime syksynä, ja se osuu aika hyvin Kansallisen liigan sarjataukoon.

Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa, että kaupunki pyrkii palvelemaan jalkapalloseuroja parhaansa mukaan, mutta niiden tarpeet eivät sanele tekonurmen vaihdon aikatauluja.

– Tekonurmiremontti tehdään, koska se pitkässä juoksussa palvelee jalkapalloa kokonaisuutena, Kallislahti korostaa.

– Sitä paitsi Myyrmäen jalkapallostadionilla on paljon muitakin tapahtumia. Työn ”aikaikkuna” on melko ahdas ja toteutumisaikataulu myös tekonurmen toimittajasta kiinni. Pieni haittavaihe on edessä joka tapauksessa, mutta mitä pikemmin sen parempi, jotta päästään nopeasti palaamaan normaalin arkeen.

PK-35 Vantaa ei Kallislahden mielestä joudu pulaan, vaikka asennusaikataulu muuttuisikin.

– Myyrmäen yleisurheilukentänkin olosuhteet ovat varmasti ainakin tilapäisesti riittävät Kansallisen liigan peleihin.

Keskiviikon (27.1.) lehdessä kerroimme, että Tikkurilan urheilupuiston tekonurmi ei täytä Kansallisen liigan kriteerejä, jonka vuoksi Tikkurilan Palloseura joutuu pelaamaan sekä kauden alussa että lopussa kotiottelunsa Myyrmäen jalkapallostadionilla. Kerroimme myös, että Vantaan kaupunki haluaisi TiPS:n pelaavan kaikki kotiottelunsa Myyrmäessä.

– Mitään sellaista päätöstä en ole tehnyt, mutta toistaiseksi olen myöntänyt TiPS:lle käyttöluvan ainoastaan Myyrmäkeen. Tikkurilan urheilupuiston luonnonnurmen käyttö on eri keskustelun alla, liikuntajohtaja Kallislahti painottaa.

Myyrmäen tekonurmen vaihto toki hankaloittaa tulevana kesänä sitä mahdollisuutta, että myös TiPS pelaisi kaikki kotipelinsä Myyrmäessä.

– Myyrmäen yleisurheilukentän luonnonnurmi on tietysti TiPS:llekin vaihtoehto ja totta kai Tikkurilan urheilupuistonkin luonnonnurmi joillakin järjestelyillä sekä yhteisen näkemyksen ja ymmärryksen pohjalta. Pelipinta täyttää Kansallisen liigan kriteerit, mutta muut Tikkurilan urheilupuiston fasiliteetit eivät, Kallislahti huomauttaa.

– Aikanaan määritelty kahden vuoden siirtymäaika on mennyt umpeen. Jos kriteereistä poiketaan, se tehdään rakentavan, reaalipohjaisen keskustelun ja yhteisen sopimuksen kautta.

Kansallisen liigan tuoreessa otteluohjelmassa TiPS:n huhti–toukokuun kotipeleille ei ole määritelty pelipaikkaa, kesä–elokuun kotipelit on kuitenkin merkitty pelattaviksi Tikkurilan urheilupuiston luonnonnurmella.

TiPS ja PK-35 Vantaa kohtaavat toisensa jo ensi viikon lauantaina Suomen cupin lohkovaiheen ottelussa. Se pelataan Peakfin Arenassa Korsossa.

Lue myös:

Vantaa patistaa menestynyttä Tikkurilan Palloseuraa pelaamaan kotiottelunsa Myyrmäessä – Toiminnanjohtaja: "On selvää, että itävantaalaiset katsojat eivät sinne liikahda"

Yritys suunnittelee Myyrmäen urheilupuistoon uutta liikuntahallia – pääkäyttäjiksi tulisivat voimistelijat ja padelin pelaajat

Myyrmäen yleisurheilukenttä saa kasvojenkohotuksen – kauan odotettu kunnostus alkaa syksyllä

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut