Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tohelo pysäköinti katkaissut ratikan tien 100 kertaa tällä viikolla – Ongelmia erityisesti muutamalla keskustakadulla

Väärinpysäköinti on aiheuttanut Helsingin raitioliikenteessä tällä viikolla noin sata katkosta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Kaikkiaan HKL on saanut tammikuun aikana 180 ilmoitusta raitioliikennettä haittaavasta pysäköinnistä.

Ongelmat keskittyvät muutamille kaduille erityisesti keskustassa: Tehtaankatu, Laivurinkatu, Bulevardi, Porthaninkatu, Korppaanmäentie, Ruoholahdenkatu, Liisankatu, Snellmaninkatu, Arabiankatu ja Pohjolankatu.

Helsingin kaupunki pyytääkin autoilijoilta erityistä huolellisuutta, kun pysäköivät näille kaduille.

Auton ei tarvitse olla varsinaisesti kiskojen päällä estääkseen ratikan kulun. Kiskosta auton kylkeen pitää jäädä suoralla tiellä 90 senttimetriä ja kaarteessa 130 senttimetriä tilaa. Tämä on HKL:n mukaan noin kaksi pitkää askelta kiskosta kadun varteen.

Kaupunki ryhtyy nyt toimeen, jotta ratikoiden kulku saataisiin varmistettua myös ongelmallisiksi osoittautuneilla kaduilla. Tavanomaisen pysäköinninvalvonnan lisäksi kaupunki harkitsee väliaikaisia pysäköintikieltoja ja siirtokehotuksia.