Vantaan huoltoasemilla maistuu kotiruoka – työmiehet vaativat makkaraa, kasvisruoka ja salaattipöydät houkuttelevat uusia asiakkaita

Teboil-ketjun food category manager Kirsi Kurjenlahti esittelee ylpeänä suunnittelemaansa Teboil Tammiston buffet-lounasta. Tarjolla on yhä muun muassa aamupala ja perinteiset huoltamon sämpylät ja munkit. Kun huoltamo uudistettiin toukokuussa, se sai samalla kokonaan uuden ruokalistan.

– Päätin tehdä jotakin, mitä ei ole muualla nähty, Kurjenlahti kertoo.

Mauista ei tingitä, mutta ruoan terveellisyyteen on panostettu voimakkaasti. Ensitöikseen Kurjenlahti selvitti tavarantoimittajilta, mitkä kaikki raaka-aineet voi saada lisäaineettomina. Oli vain yksi, jota ei saanut. Se oli makkara.

– Ja sitä meidän niin sanotut heavyuserimme haluavat, joten se pidettiin listoilla.

Muuten kaikki meni uusiksi. Buffetissa on nyt tarjolla monipuolinen salaattipöytä, kotiruokavaihtoehto, makuja maailmalta ja kasvisruoka, joka on usein vegaaninen. Lisäksi lounaaseen kuuluu paikan päällä leivottu leipä ja jälkiruokakahvi.

Alkuun uusittu lounas hieman hämmensi vakiokävijöitä, mutta Kurjenlahti on huomannut, että moni makkaran ystävä lappaa nyt lautaselleen myös kasviksia ja eksoottisempiakin vaihtoehtoja.

– Meillä käy paljon työmiehiä. He haluavat perinteisiä ruokia, kuten lihapullia eri muodossaan, uunimakkaraa ja makkarakastiketta. Siksi tarjoamme näitäkin.

Kurjenlahti on huomannut, että työmiesten joukossa nousee nuori sukupolvi, joka on tietoisempi ruoan terveellisyydestä ja osaa myös vaatia sitä.

Uudistetulla listalla tavoitellaan myös uusia asiakasryhmiä, ja siinä on onnistuttu.

– Juuri eilen asiakas totesi, että tänne kannattaa tulla kauempaakin.

Neste Keimola Lännen liikepaikan esimies Heli Järvinen kertoo, että tarjolla on ruokaa aamuvarhaisesta iltamyöhään, mutta vilkkaimmin kauppa käy lounasaikaan. Silloin lounasbuffet on suosituin vaihtoehto.

– Buffetin saa tarvittaessa mukaankin, mutta suurin osa syö sen paikan päällä, Järvinen sanoo.

Ala carte -lista on tarjolla koko päivän, ja lounaalla osa luottaa sen valikoimaan. Sen tarjonta maistuu etenkin ammattiautoilijoille.

– Rekkamiehet ostavat meidän XMeal-hampurilaiskonseptin hampurilaisia ja niistä etenkin niitä, joihin saa monta pihviä ja pekonia.

Aamupalalla voi valita puuro- tai buffetaamiaisen tai aamupalapussin, joka sisältää jogurtin, tuoremehun, sämpylän, hedelmän ja kahvin tai teen.

Se lanseerattiin koronan takia, ja sille löytyy vakio-ostajat. Menekki on kuitenkin ollut suhteellisen vaatimatonta, sillä lounaan tavoin myös aamupala syödään mieluiten rauhassa pöydässä istuen.

Ruskeasannan Shellin erikoisuus on paikallinen perjantai. Silloin lounaalla on tarjolla niitä ruokia, joita asiakkaat eniten toivovat.

– Tarjolla on ollut esimerkiksi maksakastiketta, tortilloja ja kaalilaatikkoa, keittiöpäällikkö Henna Koivunen listaa.

Lounaalla suosituimmat ruuat ovat lasagne ja smetanalohi. Kantava ajatus ruokapuolella on kotimaisuus.

– Suurin osa lihoista on kotimaista ja yhden tarjolla olevan lounasruoan teemme aina itse alusta loppuun. Se on yleensä kotiruokaa, ja siitä asiakkaat pitävät.

Ala carte -listalla yksi suosituimpia ruokia on itse tehdyt lihapullat.

- Myös kana- ja makkarakoreja sekä wieninleikettä menee paljon. Asiakaskuntamme on hyvin vaihteleva. Meillä käy työmiehiä ja toimistotyöntekijöitä sekä viikonloppuisin paljon lapsiperheitä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut