"Unelmasta tulikin osin painajainen" – Kahvilanpitäjä kartanoalueella Hakunilassa ei jatka tarjotulla jatkoajalla

Kahvila ja sisustuspuoti Ruunan yrittäjä Taina Anttila vastaa puhelimeen täyden työntouhun keskeltä, vaikka työlle ei enää ole tulevaisuutta.

– Niillä ehdoilla, jotka kaupunki meille antoi, tämä on nyt tässä, Anttila sanoo.

Håkansbölen kartanon kupeessa, kaupungin kunnostamassa Pehtoorin talossa kesällä 2018 aloittaneen kahvilan vuokrasopimus päättyy Vantaan kaupungin irtisanomana maaliskuun lopussa.

Kaupungin on tarkoitus kilpailuttaa toiminta uudestaan, kun kartanon alueella tehtävät rakennusten kunnostustyöt eivät enää vaikuta häiritsevästi alueella. Maaliskuussa alkaa ison tallirakennuksen kunnostaminen juhlatilaksi. Sille ja kahvilalle etsitään kilpailutuksella yhteistä yrittäjää.

Aiheesta myös: Suosittu kahvila sai lähtöpassit Hakunilassa – Yrittäjä: Luulin irtisanomista ensin vitsiksi

Kahvilan kohtalo on aiheuttanut asiakaskunnassa muun muassa somessa näkynyttä kuohuntaa.

Yrittäjälle on nyt tarjottu mahdollisuutta jatkaa toimintaansa elokuuhun asti ja alennetulla vuokralla.

Anttilan mukaan jatkoajan ehtona olisi ollut, että yritys luopuu vuokrasuhteen päättymistä koskevista korvausvaatimuksista, ja että sillä ei ole muitakaan asiaan liittyviä vaatimuksia.

– Korvausvaatimuksemme koskevat kaikkia alkuinvestointeja, joita vaati lähteä pyörittämään tyhjästä tällaista toimintaa alueella, jossa vastaavaa ei ole koskaan aikaisemmin ollut.

Päätös on tehty. Jatkaminen maaliskuun jälkeen, sen paremmin kuin uuteen kilpailuttamiseen osallistuminen, ei Anttilan mukaan missään nimessä tule kysymykseen.

– Luottamus Vantaan kaupunkiin vuokranantajana on mennyt täysin. Unelmasta tulikin osin painajainen.

Anttilan mielestä vuokrasopimuksesta olisi pitänyt käydä ilmi, että juhlatilan valmistuessa myös kahvilatoiminta tullaan kilpailuttamaan. Hän kokee kaupungin toiminnan asiassa epäinhimilliseksi ja hyvän liiketoimintatavan vastaiseksi.

– Yritystoiminta ei voi sujua niin, että mennään pari vuotta kerrallaan. Kyllä suunnitelmat ja investoinnit on voitava tehdä ja tehdään pitkällä tähtäimellä. Juuri kun olemme saaneet nimeä ja mainetta ja toiminnan nousujohteiseksi, meiltä vedetään matto alta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut