Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisia työllistää nyt turha ilmiö: Ohiajajat soittavat hätäkeskukseen jo tarkastetusta ojaanajosta

Viranomaiset ovat joutuneet viime aikoina turhaan tarkastamaan tieltä suistuneita ajoneuvoja, koska autoilijat ovat tapahtumapaikalle pysähtymättä ilmoittaneet niistä hätäkeskukseen. Kun poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköt ovat päässeet kohteeseen, paikalla onkin ollut jo viranomaisen nauha eli kyseessä on ollut vanhempi tapaus.

Poliisi toteaa tiedotteessaan, että poliisin tai pelastuslaitoksen paikalle jättämä nauha on voinut peittyä lumeen tai se voi jäädä huomaamatta pimeän takia.

Poliisi muistuttaakin nyt autoilijoita, että ulosajopaikalle pitäisi aina itse pysähtyä tarkastamaan tilanne. Pysähtyminen on tarpeen ensinnäkin siksi, että jos ajoneuvo on suistunut tieltä vain hetkeä aiemmin, sen sisällä voi olla välitöntä apua tarvitseva ihminen. Toisekseen jos kyseessä onkin jo viranomaisen kertaalleen tarkastama tapaus, uudelleen paikalla käyminen sitoo turhaan pelastusresursseja.

Tapahtumapaikalle pysähtyessä pitää kuitenkin olla varovainen. Auto on pysäytettävä niin, että muu liikenne ei vaarannu, ja sen hätävilkut on kytkettävä päälle.