Rikosilmoitus kymmenien nuorten joukkotappelusta Tikkurilan asemalla – Poliisi huolissaan Dixissä oleskelevista nuorista

Poliisi muistuttaa nuorten huoltajia siitä, etteivät Tikkurilan aseman tilat ja Dixi ole sopivia ajanviettopaikkoja nuorille. Arkisto/Sanna Jokela

Itä-Uudenmaan poliisilaitos aikoo lisätä valvontaa Tikkurilan rautatieasemalla ja Dixissä. Syynä ovat huolta synnyttäneet nuorten jokailtaiset kokoontumiset alueella.

Kauppakeskus Dixistä ja Tikkurilan rautatieasemasta on kehkeytynyt nuorten suosituin kohtaamispaikka Vantaalla.

– Nuorimmat kauppakeskuksessa ja asemalla ajanvietossa olleet lapset olivat vasta 11-vuotiaita. He liikkuivat porukoissa, joissa suurin osa oli heitä paljon vanhempia, kertoo valvontaa tehnyt Itä-Uudenmaan poliisin vanhempi konstaapeli Hanna-Liisa Hartikainen tiedotteessa.

Paikalla on poliisin havaintojen mukaan ollut nuoria Vantaalta, Keravalta, Tuusulasta, Espoosta ja Helsingistä.

Poliisi on hyvin huolissaan myös aseman liepeillä tapahtuneista yhteenotoista.

Perjantai-iltana 29. tammikuuta hätäkeskus sai ilmoituksen 30–40 nuoren joukkotappelusta Tikkurilan aseman edustalla. Poliisipartio ei ehtinyt nähdä tappelua, mutta tapahtumasta on kirjattu rikosilmoitus ja ainakin yksi nuori sai tilanteesta vammoja.

Myös alkuillasta sunnuntaina 31. tammikuuta aseman lähistöllä oli joukkotappelu ja erittäin levotonta.

– Paikalla oli kolme poliisipartiota selvittämässä tilannetta, Hartikainen toteaa.

Alueella partioineet poliisit ovat havainneet myös useita tilanteita, joissa päihtyneiden aikuisten ja nuorten välille on ollut kehkeytymässä väkivaltatilanteita.

Poliisi muistuttaa nuorten huoltajia siitä, etteivät Tikkurilan aseman tilat ja Dixi ole sopivia ajanviettopaikkoja nuorille, vaikka korona on sulkenut nuorisotilat. Myös kohteen järjestyksenvalvojat ja vartijat ovat ilmoittaneet asiasta huolensa poliisille.

– Olisi hyvä, jos mahdollisimman moni huoltaja voisi käydä itse paikalla katsomassa, mitä oma nuori asemalla puuhastelee ja puuttumassa oman nuorensa tilanteeseen, Hartikainen sanoo.

Kauppakeskus Dixin ja Tikkurilan juna-aseman valvonnassa poliisi tekee tiivistä yhteistyötä Vantaan kaupungin nuorisotyön ja lastensuojelun sekä kohteen vartijoiden ja järjestyksenvalvojien kanssa.

Lue myös: Päihteitä käyttävät Tikkurilan lapset ovat pääasiassa tyttöjä, nuorimmat 10-vuotiaita – Poliisi sanoo suoraan: Tämä on järkyttävää

Tikkurilassa liikkuu joukko lapsia, jotka käyttävät kannabista, lääkkeitä ja alkoholia – Poliisi: Lapset jakavat kuvia ja videoita humalaisista tai sammuneista kavereistaan somessa

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut