Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Koronanyrkki: Lukiot ja amikset pysyvät pääkaupunkiseudulla etäopetuksessa koko helmikuun – Tällaiset rajoitukset ovat nyt voimassa

Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus jatkuvat pääkaupunkiseudulla etänä koko helmikuun, linjasi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä torstaisessa kokouksessaan.

Etäopetuksen jatkolla torjutaan koronanyrkin mukaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaa.

– Koronakoordinaatioryhmä tunnistaa pitkäkestoisen etäopetuksen aiheuttamat negatiiviset vaikutukset nuorten hyvinvointiin ja oppimiseen. Koronakoordinaatioryhmälle valmistellaan Helsingin, Espoon ja Vantaan sivistystoimien yhteistyönä selvitys läsnäopetuksen turvallisesta järjestämisestä, hybridiopetuksen vaihtoehdoista ja muista keinoista, joilla voidaan tukea opiskelijoita, joiden hyvinvointi tai oppiminen on vaarantunut pitkittyneen etäopetuksen myötä, sanotaan tiedotteessa.

Abit pääsevät pk-seudulla takaisin lähiopetukseen valmistautumaan yo-kokeisiin – suositellaan omaehtoista karanteenia 2 viikkoa ennen kokeita

Etäopetusmääräyksen aikanakin lähiopetusta järjestetään muun muassa erityisopetuksessa oleville ja kehitysvammaisille sekä yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille.

Koronanyrkin päätöksiä noudattavat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Lasten ja nuorten harrastuksia avataan pääkaupunkiseudulla – Vapaavuori: "Heidän hyvinvointinsa varmistaminen on kaupungeille kohtalonkysymys"

Hus ei suosittele, mutta muu Uusimaa joutunee vapauttamaan lasten harrastuksia pääkaupunkiseudun perässä – "Veikkaukseni on, että määrä lähtee nousuun", sanoo johtajaylilääkäri

Muutkin rajoitukset pysyvät pääkaupunkiseudulla entisellään koko helmikuun.

Tämä tarkoittaa, että julkiset kokoontumiset ja yleisötilaisuudet on kielletty lukuun ottamatta korkeintaan 10 hengen kokoontumisia. Niistäkin suositellaan järjestettävän vain välttämättömät, kuten taloyhtiöiden yhtiökokoukset ja yhdistysten kokoukset silloin kun niitä ei voi järjestää etänä.

Yksityiset kontaktit koronanyrkki suosittelee rajaamaan vain samaan kotitalouteen tai siihen rinnastettaviin läheisiin. Perhejuhlia tai -kokoontumisia ei suositella ja hautajaisiinkin olisi hyvä osallistua vain kaikkein läheisimpien ihmisten.

Koronanyrkki päätti jo aiemmin avata lasten ohjatun harrastamisen, mutta muuten kaikki yleisölle avoimet asiakastilat on edelleen suljettu. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupunkien kaikkia kulttuuritaloja, museoita ja nuorisotiloja. Työväenopistojen toiminta on keskeytetty. Myös Korkeasaaren eläintarha on suljettu, mitä Korkeasaaren henkilökunta on kritisoinut vetoamalla siihen, että 22 hehtaarin saarella vierailu voitaisiin järjestää turvallisesti.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja toisen asteen välttämättömään koulutukseen käytettävät tilat pidetään auki. Kirjastot tarjoavat rajattua palvelua: esimerkiksi välttämätön asiointikoneiden käyttö jatkuu. Myös vähävaraisten kasvomaskijakelua jatketaan. Kaupungit ovat määritelleet ne välttämättömiä palveluita tarjoavat tilat, jotka pidetään rajatusti ja terveysturvallisesti auki.

Koordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti yksityisiä toimijoita rajoittamaan vastaavalla tavalla liikunnan ja vapaa-ajan tilojen käyttöä.

Seuraavan kerran koronanyrkki käsittelee voimassa olevien rajoitusten jatkamista 18. helmikuuta.

Helsingissä koronatartuntaryppäitä vaihto-opiskelijoilla ja rakennusmiehillä – Näissä ravintoloissa opiskelijat liikkuivat