Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestiksen kevät käyntiin viikon päästä – myös Kiekko-Vantaa mukana tusinan kautta jatkavan joukkueen joukossa

Urheilu: Kiekko-Vantaa on tehnyt Jani Mannisen kanssa jo päävalmentajasopimuksen kaudesta 2022–23.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Mestis-seuroille myöntämä runsaan 600 000 euron avustus oli avain pelien jatkumiselle. Mestiksen runkosarja jatkuu 13. helmikuuta kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen, mutta ilman yleisöä.

Vantaallakin pelit jatkuvat, mutta sarjan 14 joukkueesta Rovaniemen Kiekko ja Savonlinnan Pallokerho eivät avustuksesta huolimatta pysty taloudellisten syiden vuoksi jatkamaan kautta.

Jääkiekkoliiton liittohallituksen jo viime kesänä tekemän päätöksen mukaisesti sarjasta kesken kaiken luopuneilla seuroilla säilyy oikeus hakea Mestis-lisenssiä kaudelle 2021–2022.

OKM:n tuki myönnettiin ottelukustannuksen kattamiseen.

– Onneksi tukea tuli. Se mahdollisti kauden jatkamisen, joka olikin meillä lähtökohtaisesti koko ajan tavoitteena, kertoo Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Kai Sointu.

Avustussumma jakaantuu seuroille tasapuolisesti, mutta toki niin, että jatkajat saavat enemmän kuin luopujat. Vantaalla ei ole lomautettu pelaajia eikä valmentajia, joten palkkakustannukset ovat juosseet koko ajan.

– Nyt meillä on mahdollisuus ottaa vaisun syyskauden jälkeen uusi startti, Sointu sanoo.

– Pojat ovat ainakin treenanneet. Luulisi siitä jonkinlainen kilpailullinen etu olevan varsinkin niihin joukkueisiin verrattuna, jotka ovat lomauttaneet, hän tuumii.

Lue myös: Kiekkokauden jatkuminen Mestiksessä hämärän peitossa ja seurojen talous veitsen terällä – Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja: "Tämä on aikamoista selviämistaistelua"

Jo vuosi sitten Kiekko-Vantaan päävalmentajana runsaan kuukauden päivät toiminut Jani Manninen, 38, nousee lohipaitojen päävalmentajaksi kaudelle 2022–23. Ensi kaudella Manninen jatkaa joukkueen nykyisen päävalmentajan Mika Niskasen aisaparina.

Manninen siirtyi toissasyksynä Kiekko-Vantaan U20-ryhmän valmentajan paikalta ensin Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen apuvalmentajaksi ja päätti kauden kuuteen perättäiseen voittoon korvattuaan helmikuun alussa Kari Haakanan joukkueen päävalmentajan paikalla.

Tällä kaudella hän on siis operoinut apuvalmentajana Niskasen johtamassa valmennusryhmässä.

– Sanomattakin on selvää, että mietteet ovat hyvät, Manninen sanoo.

– Jani osoitti kykynsä viime kaudella tultuaan kesken mukaan. Niskasen kanssa hän on nyt kaksi vuotta yhdessä, ja nyt tehty sopimus tuo valmentajakuvioon jatkuvuutta, jota meillä ei kieltämättä ole viime kausina riittävästi ollut, Kai Sointu perustelee.

– Kyllä me kävimme asian läpi monelta kantilta. Seuran näkökulmasta tämä tuntui tässä vaiheessa parhaalta ratkaisulta.

Mannisen päävalmentajadiili on tässä vaiheessa vuoden mittainen johtuen siitä, että Jokerien ja Kiekko-Vantaan nyt voimassa oleva yhteistyösopimus päättyy kauden 2022–23 jälkeen.

– Sen jatkumisesta neuvotellaan varmasti myöhemmin, Manninen kertoo.

Yhteistyö Jokerien kanssa määrittelee omalta osaltaan Kiekko-Vantaan tekemistä. Joukkueen tämän kauden pelaajista noin kentällinen operoi Jokeri-sopimuksen alla.

– Jokerien sopimuspelaajat on otettu meillä hyvin vastaan. He ovat Kiekko-Vantaan joukkueen täysivaltaisia jäseniä samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin kaikki muutkin. Heitä ei koeta miksikään muukalaislegioonajätkiksi, Manninen painottaa. Hänellä on selkeä visio siitä, millaista jääkiekkoa hän haluaa joukkueensa pelaavan – sarjatasosta tai ikäluokasta riippumatta.

– Haluan puolustus- ja hyökkäyspelin rakenteeseen vankan kivijalan, johon joukkue voi nojata. Hokijargonia ehkä, mutta tahdon monen asian perustuvan myös luisteluun ja reagointiin. Sellaista kiekkoa tykkään valmentaa ja sitä osaan myös parhaiten opettaa. Eli tukeva kivijalka, mutta pelaajille kuitenkin sellaisia vapauksia, jotka perustuvat reagointiin. Pelaamista on siis oltava pelikirjan sivujen välissäkin, Manninen muotoilee.

Jutun otsikosta on poistettu virheellinen päävalmentajan nimi 6. helmikuuta kello 20.38.

Lue myös: "Meillä on kasassa tiivis nippu ja maalivahtikaksikko on todella hyvä" – Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen ei ota paineita joukkueen viime kauden valmentajanvaihtorumbasta