Vantaan Vihreät lopetti yhteistyön Jenni Chen-Yen kanssa – Syynä ulostulot Twitterissä

Jenni Chen-Ye korostaa, että hän itse erosi vihreiden valtuustoryhmästä. Hän ei ole tehnyt vielä päätöstä siitä aikooko hän jatkaa politiikassa. Jenni Chen-Yen kotialbumi

Tiina Örn

Vantaalainen kaupunginvaltuutettu Jenni Chen-Ye on eronnut Vantaan vihreästä valtuustoryhmästä sunnuntaina 7. helmikuuta.

– Vantaan Vihreät ei aseta Chen-Yetä ehdolle kuntavaaleissa eikä suosita jäsenyhdistyksilleen Chen-Yen hyväksymistä jäseneksi, toteaa vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen.

Jenni Chen-Ye erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä maaliskuussa. Erottamisen syynä oli Chen-Yen toiminta Kiina-mielisessä yhdistyksessä.

Maaliskuun jälkeen Chen-Yen toimi itsenäisenä valtuutettuna, kunnes liittyi joulukuussa vihreiden valtuustoryhmään.

Liittymistä edelsi Kostilaisen mukaan pitkä molemminpuolinen harkinta-aika ja varmistuminen siitä, että Chen-Ye sitoutuu vihreisiin arvoihin ja pelisääntöihin sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa.

– Chen-Yen viime päivien harkitsemattomien ulostulojen jälkeen emme enää näe yhteistyölle mahdollisuuksia. Chen-Ye on kommentoinut Twitterissä Suomen Kiina-politiikkaan liittyviä asioita sellaisesta tulokulmasta, ettei hänen sitoutumisesta ihmisoikeuksien puolustamiseen ole vihreiden arvojen mukaista, Kostilainen sanoo.

Chen-Ye tviittasi lauantaina 6. helmikuuta, ettei aio enää ottaa osaa postausta käsittelevään keskusteluun. Hän on poistanut osan tviiteistään.

– Erosin vihreiden valtuustoryhmästä omasta pyynnöstäni, jotta vihreille tulee sisäinen rauha. En ole missään vaiheessa liittynyt vihreään puolueeseen, olen koko ajan ollut sitoutumattomana heidän ryhmässään, Chen-Ye kommentoi Vantaan Sanomille.

Hän lisää kehottaneensa sosiaalisessa mediassa suhtautumaan neutraalisti Kiinan kipeisiin asioihin.

– Neutraali-sana oli monelle liikaa, Chen-Ye sanoo.

Juttua muokattu 7.2. kello 15.20. Lisätty Chen-Yen kommentit siitä, mitä kohun aiheuttanut postaus käsitteli.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut