Suomen joka kymmenes koronatartunta on vantaalaisella – kaupunki ryhtyy uusiin toimiin kiihtyvän tautitilanteen hillitsemiseksi

Vantaa ryhtyy uusiin koronan vastaisiin toimiin viestimällä muun muassa suojamaskien käytön tärkeydestä. Kaupunki korostaa, että koronatestiin pääsee helposti ja ilman viiveitä. Tuloksen saa keskimäärin alle 20 tunnissa. Pekka Ruissalo
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan koronatartuntojen määrä ei näytä hiipumisen merkkejä vaan päinvastoin. Sunnuntaihin mennessä Vantaalla oli todettu jo hieman yli 5 300 koronatartuntaa, mikä on noin 11 prosenttia Suomen kaikista, runsaasta 47 600 tartunnasta.

Kaupunki tiedotti sunnuntaina, että 14 päivän seurantajaksolla 21.1.–3.2. todettiin yhteensä 594 koronavirustartuntaa, jolloin uusien tapausten ilmaantuvuusluku väestöön suhteutettuna on 250,2 tapausta 100 000 asukasta kohden. Se on Suomen kärkeä.

Nykyiset toimet viruksen torjunnassa eivät tepsi, joten kaupunki ottaa uusia toimia käyttöön ja tartuntojen jäljitykseen sekä rokotukseen hankitaan lisäresursseja. Luona Oy aloittaa tartunnanjäljitystyön 15. helmikuuta ja kaupungin omaa henkilöstöä sijoitetaan avuksi uudelleen käynnistetyllä resurssikeskustoiminnolla.

Lisäksi Vantaa tehostaa kauppakeskusten ja rakennusliikkeiden tiedottamista hygieniaohjeista ja maskin käytöstä.

Vantaan rakennustyömaat ovat olleet viime aikoina koronatartunnan leviämisessä keskimääräistä suurempia lähteitä.

Kauppakeskus Jumbossa ja Myyrmannissa sekä Tikkurilan Dixissä aloitetaan tehostettu viestintä useilla eri kielellä. Muitakin kauppoja pyydetään pitämään esillä maskisuositusta näkyvästi.

Koronaviestintää vieraskielisille tehostetaan, jotta tartuntojen määrät saadaan laskemaan. Kiertävä koronainfoa jakava auto lähtee uudelleen liikkeelle.

Kaupunki jatkaa yhteistyötä SPR:n vapaaehtoistoiminnan kanssa ja nyt keskitytään monikieliseen viestintään sekä rokotustiedon jakamiseen. Aluekeskuksissa kiertävän testausauton käyttöönottoa selvitetään mahdollisimman pikaisesti.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tapaa uudelleen monikulttuuristen järjestöjen ja uskonnollisten yhteisöjen edustajia tiistaina 9. helmikuuta. Vantaa jakaa ilmaisia maskeja järjestöjen ja uskonnollisten yhteisöjen kautta.

Uskonnollisten yhteisöjen johtoa pyydetään tehostamaan koronaviestintää ja rajoitusten noudattamista. Kirkoissa, moskeijoissa ja muissa rukoushuoneissa ei saa olla enempää kuin 10 henkilöä kerralla.

Lue myös: L isää Lehtikuusen koulun oppilaita etäopetukseen – Vantaan kouluissa ja päiväkodeissa karanteenissa yhteensä 730 henkilöä

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut